Rory

Ik ben Rory. Ik woon én onderneem in Almere, waar ik overigens best trots op ben. Almere is nu al zo lang mijn ‘thuishaven’. In mijn vrije tijd ga ik graag (window) shoppen met mijn dochter of we maken samen een mooie wandeling langs stichting AAP. Mijn dochter maak ik heel blij met een bezoek aan de bieb, waar we samen lekker een boek lezen, voorstellingen bezoeken of een verjaardagfeestje organiseren.

Wonen in Almere

Ik ben trots op Almere en deel veel mooie momenten met deze jonge stad. Stipt op nummer één staat de geboorte van mijn dochtertje in het Flevoziekenhuis. Wonen in Almere is niet alleen voor mezelf, maar ook voor kinderen een feest. De variatie van stad en natuur is hier uniek. Het is Almere zeker gelukt om groot te worden, maar toch gezellig te blijven. Het stadscentrum biedt alle winkels die je nodig hebt en het groen in Almere is ontzettend variërend. Ook zie je deze combinaties terug in nieuwe woonwijken. Kijk maar naar Duin. Een fijn gebied om ook eens lekker doorheen te wandelen. Voor je het weet sta je al met je voeten in het zand! Samen sluiten we de wandeling dan af met een drankje bij Poortdok.

Almere Centrum

Om te ontspannen gaan mijn dochter en ik lekker naar de stad. Zij een verse muntthee en ik een latte macchiato van Mockamore om bij te komen van het winkelen. De basics halen we zo nu en dan bij Primark, maar verder blijft de Hema nog altijd favoriet. Ook voor een 'koffie met iets erbij'-momentje. Daarnaast kan ik bij Zara altijd goed slagen. Als het mooi weer is, sluiten we de dag af met een ijsje van IJspressi.

Hebben we geen zin in winkelen? Dan nemen we een kijkje bij PIT! De Landelijke Veiligheidsdag is wel echt een evenement waar mijn dochter jaarlijks naar uitkijkt. Het ene weekend lopen we een rondje op de kermis en het andere weekend bezoeken we de Boerenmarkt op de Kemphaan waar je de (h)eerlijkste streekproducten vindt. Welke stad heeft dat nou?!

Almere Haven

Op een mooie zaterdag willen we ook nog wel eens naar Almere Haven fietsen. Bij strandpaviljoen De Jutter kan ik eigenlijk wel de hele middag blijven zitten. Net zo gezellig als bij het Indisch Veerhuys. Authentiek en 'enak sekali', oftewel erg lekker. Als je van Indische cultuur én lekker eten houdt kun je ook eens de Pasar Malam bezoeken op de Kemphaan. Een Indonesische markt die half overdekt, half buiten is. Als ik had geweten dat het zó leuk was, was ik al jaren eerder gekomen. Heel gezellig en iets knusser de Tong Tong Fair in Den Haag. Dansoptredens, smakelijke gado gado en weerzien met Indische bekenden maken de dag compleet.

Bloggen

Het eerste jaar na de geboorte van mijn dochter moest ik erg wennen aan de nieuwe situatie. Na mijn vaste baan in Amsterdam heb ik mij volledig gestort op de opvoeding en verzorging van onze baby. Nu mijn dochter naar school gaat houd ik iets meer tijd over. Dan werk ik graag aan mijn blog www.40envoorheteerstmoeder.nl.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!