Tessa

Ik ben Tessa. Ik woon en onderneem in Almere. Dat laatste doe ik als zzp’er vanuit huis of elders in de stad om andere mensen te ontmoeten. In mijn vrije tijd ga ik graag naar een theatervoorstelling of een yogales. En in de zomer vind je me zeker een keertje in de strandtent van Almere.

Ondernemen

Als zzp’er werk ik vanuit huis, maar zeker één keer per week trek ik ook met mijn laptop de stad in. Vanuit de nieuwe bibliotheek kan ik tegelijkertijd genieten van het uitzicht op het Stadhuisplein. Wanneer dat dagje werken buiten de deur plaatsvindt, kom ik eigenlijk altijd wel nieuwe interessante mensen tegen. Vaak collega zzp’ers. Ik maak daar graag een praatje mee en haal daar enorm veel inspiratie uit. Het Nieuwscafé voelt als een huiskamer, maar het haalt me wel uit mijn comfortzone. Precies wat ik als ondernemer nodig heb.

In een stad als Almere merk je enorm dat iedereen elkaar heel graag wilt helpen. Iedere ondernemer heeft zin om er wat van te maken! Al kom je eens naar de KCALB Sunday, een netwerkborrel bij Poortdok, zul je dat zelf ook ervaren. De combinatie van netwerken en dansen geeft een ideaal informeel sfeertje.

Uitgaan

Ik ben een grote cultuurliefhebber. Mijn liefde voor cultuur gaat ver en is enorm breed. Zo werk ik zelf mee aan 2 Turven Hoog: een festival in Almere voor de allerkleinsten. Prachtig om te zien hoe verrassend dit concept voor ouders werkt en te mogen bewonderen hoe kinderen helemaal op gaan in de voorstellingen die gegeven worden. Ben je ook fan? Ga dan eens met het gezin naar Corrosia in Haven! Absoluut mijn favoriet in het Almeerse aanbod. Dit theater brengt verrassende en eigenwijze toneelstukken die je écht aan het denken zetten.

Sport

Minstens één keer per week ga ik naar yoga. Dat doe ik bij een heel fijne school in Muziekwijk: de Open Ruimte. Hier geven ze uitstekende lessen zonder dat het zweverig wordt. Ik merk dat ik na een aantal jaren yoga steeds beter mijn innerlijke rust kan vinden. In lastige situaties kan ik omschakelen en maak ik makkelijker de verbinding met mijn lichaam en met mijn geest. En alleen al het idee dat ik woensdagavond weer naar yoga mag, kan ik heerlijk vinden.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd verkeer ik mij graag tussen het water en groen van Almere. Bij Poortdok kan ik eindeloos in mijn boek lezen. Daar verschijn ik s’avonds trouwens net zo goed in een mooie jurk om er uit eten te gaan. Al die ruimte en het aardige personeel maakt mijn strandbeleving wel compleet. Als ik in ben voor wat meer reuring, bezoek ik The Black Cockatoo. Dit hippe vegan tentje in Almere Centrum biedt echt (h)eerlijke gerechten, taarten en heerlijke koffie. Er komen meer en meer hotspots bij waar ik ook goed met mijn laptop aan de slag kan. Nog even en dan werk ik helemaal nooit meer thuis!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!