Virgill

Ik ben Virgill. Ik ben in Almere opgegroeid en heb er gestudeerd. Vanaf hier heb ik makkelijk in grotere steden kunnen wonen als Amsterdam, Paramaribo, Chicago en New York. Inmiddels ben ik terug, want ja, Almere blijft wel echt mijn hometown. Zo heb ik recent het huis van mijn pa overgekocht. Ik wil graag dat hij er blijft wonen, maar nu bepaal ik wel de regels haha!

Wonen

Opgroeien in Almere was makkelijk. Een stad die rijk is aan een diversiteit in culturen die door iedereen gerespecteerd worden. Het voelt elke dag nog steeds als thuiskomen in een buurt waar iedereen een praatje met elkaar maakt. Niet alleen in mijn woonomgeving, maar door heel Almere voel je die gastvrijheid. Van een buschauffeur die jou ziet rennen en die op je wacht tot een stel vreemden die elkaar helpt om de boodschappen naar de auto te dragen. Dat laat mij zien dat oude normen en waarden ook in een groeiende stad als Almere nog steeds toegepast worden. Dat vind ik voor Nederlandse standaarden wel echt uniek.

Daarnaast heb ik een ontzettend goede band met mijn vader. Altijd heb ik al aangegeven dat ik graag het huis van mijn vader wilde overkopen en sinds kort is dat ook gelukt! De overdracht was een heel mooi en emotioneel moment. Die droom om mijn eigen kinderen hier te laten opgroeien komt nu steeds dichterbij! Ik ben er behoorlijk trots op en mijn vader ook.

Onderwijs

Ik heb Grafische Vormgeving gestudeerd aan ROC Flevoland. Een opleiding waar ik nu veel aan heb in mijn hbo-studie International Communication Manager. Wat ik heel fijn vond aan ROC Flevoland, was dat ik in het eerste jaar al stage mocht lopen. Dan weet je meteen of je studierichting bij je past. Ik kwam terecht bij Uniforce waar ik onder andere vier wc-brillen heb ontworpen. Die waren vervolgens in de Praxis en Gamma te koop! Die creatieve mindset heb ik meegenomen in mijn volgende carrière stap. Zo heb ik sinds kort mijn eigen restaurant in Amsterdam geopend: Virgill’s Chicken & Waffles. Ik heb zeker de ambitie om ook een tweede vestiging in mijn eigen hometown Almere te openen. Hopelijk over een tijdje kan ik mijn stadsgenoten voorzien van mijn eigen Chicken & Waffles!

Uitgaan

Rondom mijn 16e was ik echt verslaafd aan stappen. Vroeger ging ik elk weekend uit. Dan maakten we een rondje op de Grote Markt. Dat nachtleven trok mij wel. Ik heb in veel Almeerse clubs achter de bar gestaan. Door voldoende politie op straat voel je je veilig in de stad. Door de uitbreiding van het nachtvervoer kan iedereen ook veilig naar huis met de trein, bus of taxi. De sterke verbinding brengt je s’avonds ook sneller buiten de stad om uit te gaan.

Sport

Ook na mijn avonturen in het buitenland ben ik weer in open armen ontvangen bij de Flevophantoms. Ik zit nu weer in het 3de seizoen met dit team en we zijn gepromoveerd naar de Eredivisie (voor het eerst) sinds de historie van de club. Dat wij binnen het American Football begrip zo ver is gekomen is echt een stukje polderglorie om trots op te mogen zijn! Nog steeds leer ik enorm veel van het sporten in een teamverband en het omgaan met discipline en commitment. Ik ben hier nog lang niet op uitgekeken!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!