Tips voor zelfbouw

Het bouwen van je droomhuis is niet eenvoudig. Er komen veel dingen bij kijken en het wordt vaak onderschat. Met behulp van een aantal tips willen wij jou informeren, zodat jij goed voorbereid bent! Het gebruik van deze tips zal er voor zorgen dat de meest voorkomende valkuilen voorkomen kunnen worden. Bouw je droomhuis met deze tips!

Tip 1
Wat kun je financieren? Stel van tevoren je budget vast.

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van zelfbouw. Het is belangrijk om een budget vast te stellen en deze ook regelmatig in de gaten te houden.

Tip 2
Wil je een kavel reserveren?

Je kunt met je DigiD digitaal een zelfbouwkavel reserveren op elk moment dat het jou uitkomt. Bekijk alle beschikbare kavels op de Kavelkaart. Maak eerst een afspraak met de Kavelwinkel als je nog vragen hebt.

Tip 3
Wat kun je bouwen en wat kost het? Ga in gesprek met een architect of bouwbedrijf.

De mogelijkheden om een huis te bouwen in Almere zijn heel breed, maar er zullen altijd kleine aspecten zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Daarom is het belangrijk om met experts een gesprek aan te gaan om zeker te weten of jouw wensen gerealiseerd kunnen worden én of dat binnen jouw budget valt.

Tip 4
Hoe ziet je ideale huis eruit? Maak een wensenlijstje voor binnen- en buitenkant!

Het bekende verlanglijstje komt ook bij het bouwen van jouw droomhuis van pas! Welke wensen zie jij graag terugkomen in jouw woning? Door een lijstje te maken met jouw wensen vergeet je niet je eigen wensen te vervullen. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om alle wensen te realiseren.

Tip 5
Waar wil je bouwen? Jouw droomkavel kies je met behulp van de kavelkaart. 

Een kavel kies je niet zomaar binnen een paar minuten. Je dient rekening te houden met meerdere aspecten, zoals de locatie, de grootte en de prijs. Op de kavelkaart kun je kavels filteren aan de hand van jouw wensen. Op deze manier vind je een kavel die perfect aansluit op jouw verlangen. Of je nu in Almere Hout of Almere Poort wil wonen, je kunt het allemaal aangeven op de kaart. Ga nu op zoek naar de perfecte kavel en reserveer je kavel!

Tip 6
Elke kavel heeft een kavelpaspoort. Hierin staat wat je wel en niet op een kavel mag bouwen.

Heb je een kavel gevonden? Bekijk dan het kavelpaspoort om er zeker van te zijn dat jouw droomhuis echt verwezenlijkt kan worden. Wat er op een kavel gebouwd mag worden, staat in het kavelpaspoort. Deze vind je als je klikt op een kavel in de kavelkaart. De bouwregels zijn niet voor alle kavels gelijk. Zo kan bijvoorbeeld de minimale bouwhoogte verschillen en staat er in het kavelpaspoort of er op eigen terrein of op straat geparkeerd moet worden.

Tip 7
Kies een architect voor een woningontwerp op maat, of kies een huis uit een catalogus.

Alles zelf doen is niet altijd de beste optie. Schakel experts in, zoals een architect. Een andere optie is om een huis te kiezen uit een catalogus.

Tip 8
Hulp en advies nodig bij zelfbouw? Schakel een bouwbegeleider in!

Bouwbegeleiders geven jouw al het advies en hulp dat jij nodig hebt bij zelfbouw.

Tip 9
Meer weten over zelfbouw in Almere? Kijk op de website!

Op de website van 'Ik Bouw mijn huis in Almere' staat alle informatie die je nodig hebt om je eigen huis te bouwen. Almere helpt je graag en gaat de uitdaging graag met jou aan. Bouw je droomhuis in Almere!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!