Nieuw project ouderenwerk: DigiDoe Mee

Digitaal meedoen is in tijden van de coronacrises belangrijker dan ooit. Dit kan met DigiDoe Mee, geïnitieerd door de ouderenwerkers van De Schoor en financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het Oranjefonds heeft hiervoor 5.000,- euro toegekend aan De Schoor.

DigiDoe Mee
Het project DigiDoe Mee biedt een nieuwe manier om contact te houden met elkaar. Door inwoners van Almere te laten ervaren wat de meerwaarde is van digitalisering, krijgen zij toegang tot online informatie, kunnen ze beeldbellen met naasten en hulpverleners en meedoen met bijvoorbeeld online beweegactiviteiten. DigiDoe Mee leent gratis tablets uit aan senioren of aan mensen die niet de middelen hebben om zelf een tablet aan te schaffen.

Tablet met SeniorLive apps
Op de tablet zijn door SeniorLive eenvoudige apps geïnstalleerd, zoals beeldbellen, spellen, leefstijl-apps en verwijzingen naar relevante informatieve websites. Op maat gekoppelde vrijwilligers maken deelnemers wegwijs in het gebruik van digitale mogelijkheden op een eenvoudige tablet.

Hoe werkt het?
De Schoor stelt een leentablet beschikbaar voor een vooraf met de deelnemer afgesproken periode. Na een telefonische intake worden afspraken gemaakt over de gewenste ondersteuning. De vrijwilliger maakt een afspraak met de deelnemer en brengt de tablet bij de deelnemer thuis aan de deur, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De vrijwilliger geeft uitleg en biedt gedurende de afgesproken periode hulp op afstand, zeg maar als ‘digitaal maatje’.

Ook biedt SeniorLive desgewenst telefonische ondersteuning. Na de afgesproken leenperiode kan de deelnemer overwegen  zelf een tablet aan te schaffen, samen met de vrijwilliger wordt dan gezocht naar de mogelijkheden hiervoor.

Waar kan ik me aanmelden?
Wilt u ook (tijdelijk) een tablet uitproberen? Bel ouderenwerker Claudia Severs op 06 28533629 of mail naar csevers@deschoor.nl.

NB Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare tablets, komt u op de wachtlijst te staan.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!