Almeerders staan sterk

 

Oproep: Heb jij of ken jij iemand met een Almeers corona-hulp initiatief, zoals restaurants die afhaalmaaltijden bezorgen/serveren, buren die voor elkaar boodschappen halen of een ander inspirerend initiatief? Deel het in de Facebookgroep of op Social Media met de hashtag #almeerdersstaansterk. Graag motiveren wij andere Almeerders met jullie ideeën. 

Hieronder vind je een overzicht van de initiatieven. Wil je als eerste op de hoogte blijven? Word lid van de groep op Facebook!

Algemeen

Zorggroep Almere vraagt vrijwilligers om hulp
Het coronavirus heeft grote impact op de zorg, ook bij Zorggroep Almere. ''Wij zetten alle zeilen bij om te zorgen voor mensen die dat het hardst nodig hebben. Extra hulp daarbij is zeer welkom. Daarom zijn op zoek naar collega’s die hierin op vrijwillige basis een extra steentje willen bijdragen. Heb je interesse? Kijk dan voor meer informatie op onze website of meld je direct aan via het inschrijfformulier: https://bit.ly/3buds8j''

Ben jij oud-zorgmedewerker en wil je helpen in de strijd tegen corona?
Dan kun je jouw diensten aanbieden op www.extrahandenvoordezorg.nl. Speciale teams koppelen oud-zorgmedewerkers aan regionale zorginstellingen. Zo komen oud-professionals terecht waar ze het hardst nodig zijn en ze het meest kunnen betekenen.

Schakelteam Almere
Ben je op zoek naar een luisterend oor, iemand die met je kunt meedenken of die je kunt helpen contact te leggen?
Wil jeweten wat er in de wijk te doen is? Wil je het buurthuis bezoeken of meedoen aan een activiteit maar vind je het lastig om die stap te zetten? Heb je vragen over hoe je het best met psychische of psychosociale problematiek kunt omgaan? Of wil je kwetsbare buurtgenoten helpen om hun weg te vinden in de wijk? Meld je dan bij het Schakelteam Almere.

Bedankt onze zorghelden
Samen zijn we alle zorghelden dankbaar en slaan we ons door de coronacrisis heen. Stuur een gratis online kaart naar jouw zorgheld! Ga snel naar: https://zorghelden.nl/

Coronatest
Twijfel je of je corona hebt en over wat je nu moet doen? Met deze gratis app van het OLVG kan een medisch team mensen je op afstand begeleiden. Nu ook beschikbaar voor Almere!

Autoradam stelt gratis huurvoertuigen beschikbaar
Autoradam Almere stelt kosteloos huur voertuigen beschikbaar voor hardwerkende mensen in de zorg! Ze stellen geheel zonder kosten een deel van hun huurvloot voertuigen beschikbaar voor de hardwerkende mensen in de zorg! Ze nodigen logistieke afdelingen uit van ziekenhuizen, verzorgingstehuizen e.d. om contact met ons op te nemen!

Je kunt hierbij denken aan; eten bezorgen voor de ouderen in een verzorgingshuis of hygiëne middelen vervoeren naar het ziekenhuis maar ook vervoer van verpleegkundigen en thuisverplegers. Neem s.v.p. contact op via info@autoradam.nl en ze bellen je terug.

Dit geldt voor het hele verspreidingsgebied van elke vestiging van Autoradam dus omgeving; Lelystad, Almere en Amsterdam.

Coronamaatjes - Facebookgroep
In deze Facebookgroep kunnen mensen met een kwetsbare gezondheid een maatje zoeken. Omdat direct sociaal contact niet meer mogelijk is, kunnen zij toch nog sociaal contact krijgen met een Coronamaatje. Coronamaatjes Almere verbindt inwoners van Almere met een kwetsbare gezondheid met buurtgenoten die hen op afstand gezelschap willen houden of praktische hulp willen bieden. Dat kan op verschillende manieren:

  • Telefoonmaatje: dagelijks een kwartier bellen. Vrij in te vullen afhankelijk van wat jullie allebei fijn vinden. Je kunt bijvoorbeeld samen Wordfeud, Skipbo of andere gezelschapsspelletjes spelen.]
  • Boodschappenmaatje: breng of krijg boodschappen op de deurmat, houd je hierbij aan de hygiënevoorschriften van het RIVM
  • Hond uit laten, contact alleen bij de deur.

Speciaal taxitarief voor cruciale beroepsgroepen
Taxiservice Almere biedt mensen met een cruciaal beroep vijftig procent korting op taxiritten. Personeel dat bijvoorbeeld in de zorg, bij de brandweer of bij de kinderopvang werkt kan hiervan gebruik maken. Lees meer

 

Diks Autoverhuur stelt 50 auto’s gratis beschikbaar!
Diks Autoverhuur uit Almere stelt 50 voertuigen gratis beschikbaar voor organisaties en mensen in nood. Hierbij valt te denken aan goede initiatieven zoals bloemenhandelaren die hun bloemen gratis willen rondbrengen of de Voedselbank die voedsel moet gaan ophalen om mensen te kunnen blijven helpen. Daarnaast helpt Diks Autoverhuur iedereen werkzaam in de vitale beroepssectoren op weg tegen een gereduceerd tarief. Heb jij een goed initiatief? Meld je aan!

Almere City FC  - #DITKANWEL
''Ondanks de zware tijden die ondernemers momenteel doormaken ontstaan er in deze coranacrisis ook mooie initiatieven en samenwerkingen onder de businessclubleden van Almere City FC. Juist nu, in een periode waarin negatief nieuws volkomen logisch de boventoon voert in de media, willen we successen, samenwerkingen en initiatieven vanuit de businessclub uitlichten. Daarom ontvangen alle businessclubleden in deze periode iedere ochtend om 8:00 uur positief nieuws vanuit onze businessclub middels een nieuwsbrief en verzamelen we al het positieve nieuws op onze online kanalen onder de hashtag #ditkanwel. Daarop aansluitend verzamelen we alle positieve initiatieven op deze plek, zodat deze ten alle tijden makkelijk terug te lezen zijn. Hopelijk dient deze actie als tegengif voor de negatieve nieuwslawine die onlosmakelijk verbonden is aan deze onwerkelijke periode.''

Heb jij ook een mooi initiatief?  Kunnen wij ergens mee helpen? Laat het ons weten!

Hoplr Buurtnetwerk
Samen tegen corona: inspiratie en hartverwarmende acties van Hoplr-buren! Meld je aan voor het reclamevrije buurtnetwerk van Almere. Hoplr is inmiddels live in 42 buurten van Almere en heeft 7500 huishoudens actief. Buurten zijn besloten waardoor andere buurten geen inzicht hebben in jouw eigen buurt.

Kinderen

Kinderprogramma: Coco komt leren in Almere

Het Coronavirus zet heel Nederland op z’n kop, met als gevolg dat alle kinderen thuis blijven. Speciaal voor de Almeerse kinderen hebben TSR AV en AV Facilities Nederland de handen ineen geslagen om leuke kindertelevisieprogramma’s te maken met een educatief karakter. ''Omdat we als Almeerse bedrijven al jaren samen programma’s maken, zoals Azaken Live, De tafel Op 2 en programma’s voor de publieke omroep KIJK Almere doen we graag iets terug voor de Almeerse samenleving.''

''Samen met CoCo de Clown doen we dit geheel belangeloos. CoCo is al meer dan 15 jaar de grootste kindervriend van heel Nederland met een hart van goud en toen we hem benaderden was hij direct enthousiast. Ook KIJK Almere, het WTC Almere en Stichting KLEURinCULTUUR werken eraan mee.'' Lees meer op de Facebookpagina.

Thuisblijftips

Begin je je al te vervelen? Op zowel Visit Almere als Uit in Almere staan leuke tips om binnen te doen. Op Uit in Almere staan culturele tips, zoals online theaterlessen, creatieve TV programma’s en theatervoorstellingen. Op Visit Almere vind je meer algemene tips, zoals een grote schoonmaak, challenges uitvoeren of gezellige bordspellen spelen. Allemaal activiteiten waar je nu waarschijnlijk meer tijd voor hebt.

Meer informatie: www.visitalmere.com/nl/inspiratie en www.uitinalmere.nl/inspiratie

Berenjacht
Er is een oproep gedaan om teddyberen achter het raam te plaatsen zodat kinderen op Berenjacht kunnen. Al 20.000 Almeerders doen mee aan dit initatief. Bekijk meer via deze link.

Eten & Drinken en Boodschappen

Thuisbezorgd in Almere - Facebookgroep
Speciaal voor de restaurants die starten of net zijn gestart met thuisbezorgen n.a.v. de Coronamaatregelen is deze groep opgericht. Ieder restaurant kan zich hier aanmelden zodat iedereen weet dat zij eten thuis kunnen bezorgen. Ook handig voor de Almeerders die graag thuis willen laten bezorgen! Benieuwd? Bekijk de Facebookgroep.

Alle Albert Heijn's uit Almere: Speciale maatregel voor ouderen!
Ouderen worden deze dagen dubbel gepakt. Niet alleen is het coronavirus veel besmettelijker voor hen dan voor andere mensen, maar ook zijn ze niet zo kwiek meer dat ze nog snel even een supermarkt kunnen leeghamsteren. Wat dan weer leidt tot lege voorraadkasten. Albert Heijn komt hen daarom te hulp!

Vanaf aanstaande maandag 23 maart gaat Albert Heijn Europakwartier speciaal voor de ouderen de winkel opengooien tussen 7.00 uur en 8.00 uur. Iedereen onder de leeftijd van zeventig jaar is dan niet welkom.

Helpen jullie ook mee om dit aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. Niet alle ouderen zitten op Facebook bijvoorbeeld. Hoe meer mensen dit weten, hoe beter dit natuurlijk werkt.

Help VoedselLoket Almere!
De VLA supermarkt blijft voor haar klanten gewoon open. Er is dringend behoefte aan de volgende levensmiddelen: zout, azijn, aardappelpuree, smeerkaas, halvarine/boter en alle soorten (bak) meel. Het voedselloket laat weten: “U kunt, met het schenken van deze producten, iemand helpen die in een tijdelijk financieel en/of sociaal isolement zit. Laten we elkaar helpen.” De genoemde en andere voedingsmiddelen zijn af te geven aan De Steiger 122 in Haven.

PvdA opent extra inleverpunten Voedselloket
Normaal worden dergelijke acties in supermarkten gehouden, maar nu worden dus extra locaties aangewezen. Via deze inleverpunten wordt de producten dan naar de Voedselbank gebracht. De goederen kunnen zonder aan te bellen voor de deur worden gezet. Daarmee wordt onnodig contact voorkomen. Bekijk nu de extra punten.

Broodletter bakt extra brood voor Almeerders! 
Fiona Ekeler van Broodletter bakt nu extra zodat iedereen op dinsdag, donderdag én zaterdag verse desembroden kan ophalen in Almere Buiten of laten bezorgen. Ga snel naar: https://www.broodletter.nl.

Bestel je nu je boodschappen GRATIS online!
Bestel je nu je boodschappen GRATIS online via PLUS. Kies dan PLUS Van Ommen als winkel en gebruik kortingscode GEEN. Dan betaal je geen bestelkosten. Deze actie loopt t/m 30 april.

 

Ondernemers

Informatie vanuit Gemeente Almere
Op de website van de Gemeente Almere vind je informatie voor ondernemers rondom het Coronavirus.

PLUS Homeruskwartier - Oproep
PLUS Homeruskwartier plaatste de volgende oproep om ZZP'ers en (kleine) ondernemers te helpen:

''Ben jij ZZP’er en of ondernemer in de gemeente Almere en heb jij medewerkers die je nu geen werk kunt bieden of heb je nu geen opdrachten, dan kunnen we elkaar misschien helpen. Wij hebben een grotere vraag naar online bestellingen. Deze moeten allemaal gepickt worden in de winkel en bezorgd worden in Almere Poort. Wij kunnen momenteel genoeg helpende handen gebruiken.

Heb je interesse, vragen of suggesties? Neem contact met mij op via gabri.van.elswijk@plus.nl''

Sport

Gratis online fitness via Senior-Live

In deze onzekere tijden wil Senior-Live Almeerders een hart onder de riem steken. Zolang de richtlijnen mbt sociale onthouding vanuit het kabinet gelden, bieden wij voor iedereen Fitness Online gratis aan! De lessen zijn op maandagochtend van 9.30 tot 10.00 en donderdag van 11.30 tot 12.00. Fitness Online is geschikt voor iedereen die gezond genoeg is om lichte oefeningen te doen. Meld je aan via de website.

Talent in Opleiding
Wil je fit blijven? Volg de Facebookpagina Talent in Opleiding. Zij geven sportieve tips voor in de tuin of zelfs binnen.

Online Voetbalcafé Almere City FC
Almere City FC opent vrijdagavond - op de vertrouwde tijd van 20.00 uur - een online voetbalcafé! Zo begint het weekend toch weer met een vleugje voetbal! Bekijk meer informatie op de website.