Cursus tegen eenzaamheid nu ook online

Wij mensen zijn sociale wezens. Dit betekent dat we andere mensen om ons heen nodig hebben. Wanneer dat (even) niet lukt of wanneer de verbinding met de mensen om ons heen niet goed is, kun je je eenzaam gaan voelen, ongeacht hoe oud je bent.

Deze verbinding kan verstoord raken wanneer er iets gebeurt in je leven. Denk aan verhuizen, trouwen, pensioen of verlies van een dierbare. Maar denk zeker ook aan thuiswerken, je familie niet meer zien en elkaar niet meer aanraken en al die andere gevolgen dat de coronapandemie met zich meebrengt.

Cursus om eenzaamheid aan te pakken
Mensen die last hebben van eenzaamheid worden vaak geadviseerd om meer onder de mensen te komen of op een club te gaan. Voordat iemand ‘onder de mensen komt’ moet iemand zich echter eerst goed voelen. De cursus Creatief Leven is daarvoor gemaakt. Deze cursus wordt in kleine groepjes gegeven en is speciaal gemaakt om eenzaamheid te helpen aanpakken.

Vanuit huis
Omdat een groepscursus in deze coronatijd niet wenselijk is, bestaat nu ook de mogelijkheid de cursus digitaal te volgen met individuele ondersteuning.

De deelnemer volgt de cursus thuis op een computer, tablet of smartphone en wordt ondersteund door de cursusleider. Dit kan telefonisch of door middel van beeldbellen. 

Voor meer informatie en/of aanmelden kijk dan op www.deschoor.nl/eenzaamheid

Voor meer informatie over eenzaamheid of de cursus Creatief Leven:
Vanessa Steenbergen
Telefoon: 06 1467 7131 of 
E-mail: vsteenbergen@deschoor.nl

Jouw initiatief op deze pagina? Meld het hier aan.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!