Zij staan voor u klaar!

Ook nu zijn de medewerkers en vrijwilligers van VMCA, MEE, De Schoor, Humanitas, NAH Forum Almere en Wijkteam Almere er voor u! Ze zijn allemaal telefonisch bereikbaar.

Heeft u behoefte aan: 

  • Praktische hulp (zoals boodschappen doen, de hond uitlaten)
  • Ondersteuning voor uzelf omdat u mantelzorger bent
  • Ondersteuning in uw gezin
  • Informatie of advies om te snappen wat er allemaal gebeurt?
  • Hulp bij (dreigende) schulden
  • Iemand om dagelijks even te bellen of een spelletje mee te spelen op afstand
  • Advies over sporten en bewegen thuis
  • Steun bij rouw en verlies

VMCA Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
Tijdens de coronacrisis begeleidt de VMCA mantelzorgers en biedt hen een luisterend oor en persoonlijke coaching. Waar mogelijk worden vrijwilligers ingezet om hen te ontlasten. 

Via Burennetwerk biedt de VMCA praktische hulp aan mensen die dit zelf niet (meer) kunnen: boodschappen doen, telefonisch contact, klusjes in de tuin, vervoer naar dokter, ziekenhuis of afspraak of andere praktische hulp die binnen de geldende maatregelen gegeven kan worden. Vrijwilligers zetten zich in om deze hulp te bieden. Mensen die graag als vrijwilliger hulp willen bieden kunnen zich hiervoor aanmelden. Hulp nodig of hulp aanbieden? Aanmelden kan via www.vmca.nl of bel 036 534 1404.

MEE 
De consulenten van MEE weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook voor vragen over opvoeding, leren, werken of bijvoorbeeld financiën. Wij denken met je mee en helpen je verder. Heb jij vragen of hulp nodig? Bel 088 633 0 633.

De Schoor, Welzijn in Almere
De medewerkers en vrijwilligers van De Schoor maken meedoen in Almere mogelijk voor jong en oud, en in het bijzonder voor Almeerders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Waar u anders terecht kan op vele locaties in de stad voor tal van activiteiten, ondersteunen we u nu vooral online waar het moet en op anderhalve meter afstand waar het kan. Denk bijvoorbeeld aan fit en in beweging blijven, een opbeurend gesprek bij zorgen, een activiteit die u opvrolijkt, een helpende hand, een luisterend oor en hulp bij schulden. Bel 036 527 8500.

Humanitas
Humanitas biedt ondersteuning bij eenzaamheid, opgroeien, detentie, het maken van een levensboek, gezinsondersteuning, taal, geldzaken, scheiding en rouw. Bel 036 539 7040.

NAH Forum Almere
Belangenbehartiging voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (cva, beroerte, herseninfarct, hersenbloeding, zuurstoftekort of door een ongeval) en afasie. Bel: 06-822 46 487 of 036-531 17 05 (ook antwoordapparaat), of mail naar nah@altica.nl

Wijkteam Almere
Bij het wijkteam kunt u terecht met vragen over uw persoonlijke leefsituatie.

Bijvoorbeeld over zelfstandig (blijven) wonen en wat daar voor nodig is. Ook als u zich eenzaam voelt of zorgen heeft kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld met zorgen over geld, uw administratie of relaties met anderen. De wijkwerker zoekt met u naar een oplossing die het beste past bij uw persoonlijke situatie. Als het nodig is wijzen we u de weg naar de juiste hulp. Bel 14 036.

Hieronder vindt u nogmaals de telefoonnummers op een rijtje.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!