Ben je in voor een leuk dagje uit in Almere? In en rondom de stad is er genoeg te doen! Ga uit eten in een van de vele restaurants of cultuur snuiven in de plaatselijke kunstlinie. Neem je kids mee naar de Kemphaan, ga een middagje kanoën of maak een mooie wandeling door de bossen met je geliefde. Almere heeft het allemaal en in Almere kan het allemaal.

 

Dagje uit Almere boten haddock

Watersport in Almere

Voor een sportief dagje uit op het water kun je terecht bij verschillende partijen. Je kunt boten huren, waterskiën, suppen en nog veel meer. Omdat Almere zoveel water heeft, is er genoeg ruimte om helemaal los te gaan op het water. In de zomer is dit misschien wel jouw ultieme dagje uit in Almere. Bekijk alle watersporten.

Kom watersporten in Almere!


Wandelen in Almere

Ben je niet zo’n waterrat? Dan zijn de wandelroutes misschien iets voor jou. Door de stad loopt de Walk of Fame. Deze telt 41 tegels door de hele stad. De routeplattegrond met alle wandelroutes is gratis te verkrijgen bij VVV Almere. In de bossen heb je het Avonturenpad, Natuurpad of het Zintuigenpad. De routes hebben ieder een andere afstand en andere bezienswaardigheden. Zo kun jij, je ouders, je kinderen, iedereen een leuke wandelroute afleggen.

Wandel door de prachtige omgeving!

Dagje uit Almere wandelen
Dagje uit Almere sportief

Sportief dagje uit Almere

Almere heeft een groot aanbod als het gaat om sport. Je kunt meerdere watersporten beoefenen, wandelingen maken of een fietstocht maken met één van de vele routes die voor je zijn uitgestippeld. Daarnaast zijn er verschillende verenigingen die teamsport aanbieden. Er zijn verschillende voetbalclubs, een hockeyclub, rugbyclub, basketbalclub, tennisclub noem het op en Almere heeft het.

Kom een dagje sporten in Almere!


Fietsen in Almere

Naast wandelroutes beschikt Almere over meerdere fietsroutes, zoals de Landschapsroute, de Vogelvluchtroute, Growing Green City of de Noorderplassenroute. Zo ontdek je de stad tijdens een dagje uit. Tijdens deze fietsroutes zie je prachtige omgeving waarin Almere zich bevindt. Architectuur, kunst, natuur, het komt allemaal voorbij. Kom fietsen en beleef hoe Almere écht is!

Fiets en ontdek!

Dagje uit Almere fietsen
Almere speeltuin

Dagje uit met de kids

Voor kinderen is er in de stad altijd wat te doen. Neem de Kemphaan, waar kinderen kunnen van alles leren over flora en fauna door dingen te doen. Of ontdek samen veiligheidsmuseum PIT, waar alles te zien is over politie, brandweermannen en ambulances. Er staan voertuigen die nu niet meer gebruikt worden en kunnen de kids een jeugdagent ontmoeten. Je kunt ze natuurlijk ook meenemen naar Kids Playground, vol met springkussens en klimrekken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van een leuk dagje uit in Almere.

Hier is altijd wat te beleven!


Andere manieren om Almere te ontdekken

Naast een dagje uit in Almere, kun je ook gaan winkelen in Almere. Daarnaast zijn er jaarlijks meerdere evenementen die je kunt bezoeken, als het Almere Haven Festival en Strandfestival ZAND. Tot slot zijn er ook veel uitgaansmogelijkheden. Ga feesten in clubs en cafés of lekker overnachten in één van de prachtige hotels! Kortom, kom naar Almere voor een leuk dagje uit!

Bezoek Almere vandaag nog!

Dagje uit Almere centrum

Lees hier wat de inwoners allemaal beleven