Ben je op zoek naar leuke evenementen in Almere? In de levendige stad worden het hele jaar door evenementen georganiseerd, voor jong en oud! De evenementen in Almere kennen een grote diversiteit. In de aanloop naar de zomer zijn er ieder jaar weer genoeg evenementen en festivals te bezoeken in Almere. Er is veel variatie in muziekgenres en in de verschillende soorten evenementen. Daarnaast zijn de evenementen goed te bereiken met de auto, openbaar vervoer en zelfs met de fiets.


De Libelle Zomerweek

De Libelle Zomerweek wordt gehouden aan het Almeerderstrand. De bezoekers kunnen van muziek genieten tijdens het shoppen. Daarnaast is er heerlijk eten te verkrijgen met verschillende drankjes. Dit evenement trekt elk jaar circa 83.000 vrouwelijke bezoekers. Het is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. De Libelle Zomerweek is elk jaar weer erg populair en trekt veel binnen- en buitenlandse toeristen naar Almere!

Kom jij ook shoppen en genieten van muziek, hapjes en drankjes?

Evenementen Almere Libelle zomerweek
strandfestival zand almere

Strandfestival ZAND

Ieder jaar wordt het Strandfestival ZAND gehouden aan het Almeerderstrand. ZAND beperkt zicht tot de Nederlandstalige muziek. Elk jaar wordt het gezellige festival druk bezocht door mensen vanuit het hele land. ZAND is één van de meest bezochte evenementen in Almere. Er treden bekende artiesten op zoals: Marco Borsato, Guus Meeuwis en Typhoon. De bezoekers kunnen bij ZAND genieten van zon, strand, muziek, gezelligheid, hapjes en drankjes.

Beleef het op ZAND!


Landelijke Veiligheidsdag

Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag wordt het centrum van Almere één groot spektakel. Alle Nederlandse hulpdiensten geven demonstraties en laten zien hij zij handelen en samenwerken bij noodgevallen.

landelijke veiligheidsdag
Evenementen Almere Haven Festival

Almere Haven Festival

Het Almere Haven Festival in Almere Haven wordt elk jaar in september georganiseerd. Een heel weekend lang kun je als bezoeker genieten van verschillende proeverijen, zoals bierproeverijen en hapjes van de beste Almeerse restaurants. Er is een kunstmarkt en er kan worden gevaren over het Gooimeer in een botter. Voor een gezellige zomerdag raden wij het Almere Haven Festival zeker aan!

Kom jij ook heerlijk genieten?!


Sportevenementen in Almere

Naast alle festivals en feestevenementen organiseert Almere ook sportevenementen. De Almere City Run wordt elk jaar gehouden in juni. Er zijn verschillende afstanden die kunnen worden gelopen: 1,8km Kidsrun, 5km, 10km, 15km en de 21km. Heb je meer interesse in zwemmen, fietsen en hardlopen? Dan is triathlon Challenge Almere-Amsterdam iets voor jou! Op dit evenement komen jaarlijks duizenden bezoekers af, vanuit binnen- en buitenland.

Schrijf je in en doe mee!

almere city run

Overige evenementen

Andere evenementen die in Almere georganiseerd worden zijn: Bevrijdingsfestival, Koningsdag, Terrassenfestival en Forever Young Festival. Daarnaast zijn er meerdere keren per jaar kermissen die bezocht kunnen worden in verschillende stadsdelen. Ga voor meer informatie over evenementen in Almere naar VVV Almere. Als je op de hoogte gehouden wil worden, kun je je hier inschrijven!

Er is genoeg te doen in Almere!

Ook op zoek naar evenementen? Deze mensen vertellen je er meer over.