Aanvullend lokaal steunpakket voor Almeerse ondernemers

In aanvulling op de landelijke regelingen heeft de gemeente een lokaal steunpakket voor Almeerse ondernemers opgesteld. Door de corona-crisis zitten op dit moment veel zzp-ers en ondernemers financieel in de knel. Op dinsdag 17 maart 2020 kondigde het kabinet een omvangrijk maatregelenpakket aan. Het zijn stevige maatregelen, van vele miljarden euro’s, die in de komende maanden beschikbaar komen. In Flevoland kunnen zzp-ers en ondernemers zich voor deze regeling melden bij het Zelfstandigen Loket Flevoland (ZLF) wat inmiddels door drieduizend Almeerders is gedaan. Medewerkers van de gemeente gaan het ZLF bijstaan bij de behandeling van de aanvragen. Voor de aanvullende maatregelen van de gemeente geldt dezelfde periode als die van de Rijksoverheid.

Afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt kunnen in de komende periode maatregelen bijgesteld of nieuwe maatregelen genomen worden. Ook kunnen ondernemers over Corona rechtstreeks mailen met EZcorona@almere.nl.

Bijzonder uitstel gemeentelijke belastingen
Almeerse zelfstandig ondernemers die door het coronavirus in betalingsproblemen terecht zijn gekomen kunnen voor hun aanslag gemeentelijke belastingen bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor 3 maanden. Het verzoek kan ingediend worden via belastingen@almere.nl. Daarnaast worden er voorlopig geen aanmaningen, dwangbevelen, deurwaardersbezoeken en beslagen meer uitgevoerd.

Uitstel van huurbetaling voor huurders van gemeentelijk vastgoed
De gemeente heeft als eigenaar van gemeentelijk vastgoed van een aantal huurders verzoeken gekregen om uitstel van betaling voor de huur. De gemeente biedt deze huurders uitstel van betaling aan en doet een beroep op andere vastgoedeigenaren om dit voorbeeld te volgen.

Bijzondere Bijstand voor zelfstandigen
Zzp-ers en andere ondernemers kunnen in sommige situaties recht op bijzondere bijstand hebben en ook daarover is op de speciale pagina’s voor ondernemers op de website van de gemeente meer te weten te komen.

Horeca, hotels, detailhandel en markt
• Restaurants mogen hun keuken openhouden voor afhaal en bezorging om zo extra inkomsten te genereren.
• Winkeliers mogen zelf besluiten wat zij aanhouden als openingstijden. In overleg met ondernemersverenigingen proberen we hier per gebied zoveel mogelijk eenduidigheid in aan te brengen. Voor het Stadscentrum zijn hierover al afwijkende afspraken gemaakt.
• De gemeente verkent met ondernemers en belanghebbenden de mogelijkheid om het terrassenseizoen eenmalig te verlengen (dit loopt normaliter van april tot en met september).
• De markt gaat door waar dit mogelijk is binnen de landelijke richtlijnen.

Meer informatie: www.almere.nl.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!