Acht jonge helden ontvangen groene medaille

Acht jonge Almeerders ontvingen woensdag 14 april een groene medaille van wethouder Jan Hoek. De kinderen werden in het zonnetje gezet voor hun ‘groen en gezond’-initiatieven voor de stad Almere.

Roxanne, Mees, Daan, Dani, Fay, Fee, Luna en Timo ondernemen, ieder op hun eigen manier, bijzondere en inspirerende activiteiten voor een Groen en Gezond Almere. Roxanne en Mees ondernemen veel groene activiteiten in hun eigen wijk, zoals Zet Nobelhorst in Bloei, ze zijn de eerste Groene Buren Junior, helpen mee om de wijk schoon te houden en zitten in de actiegroep van het NK Tegelwippen. Daan helpt al een hele tijd bij de schaapskudde in Almere. Dani zamelt plastic statiegeldflessen in om in Kenia op een duurzame manier water op te vangen. Fay en haar moeder maken Almere wat groener met hun volkstuin, Fee maakt samen met haar moeder groene online-workshops, Luna liep mee met een aantal protestwandelingen tegen klimaatverandering, en ruimt in de wijk zwerfafval op, net als Timo die daarnaast zijn spreekbeurten op school houdt over duurzame onderwerpen zoals Plastic Soup.

Groene stad van de toekomst
Met veel trots en complimenten aan de kinderen reikte wethouder Jan Hoek op het Odeonpark de eerste groene medailles uit. Na de medaille-uitreiking mochten de kinderen het tulpenveld in om een bosje tulpen te plukken. Jan Hoek: “De initiatieven – groot en klein – van deze Almeerse kinderen, dragen allemaal bij aan de groene stad van de toekomst. Dat is heel belangrijk, want zij moeten hier straks ook nog fijn kunnen wonen en groen is essentieel voor de leefbaarheid in de stad. Die groene beweging wil ik graag stimuleren. Daarom introduceren we, naast de groene speld voor volwassenen, nu de groene medaille, om ook de jeugd te bedanken voor hun inzet.”

Ook een groene medaille uitreiken?
Almeerse scholen en organisaties kunnen een aanvraag doen voor een of meer groene medailles om leerlingen of junior-leden te waarderen voor hun groene en gezonde initiatief. Mail naar growinggreen@almere.nl of kijk op groenengezond.almere.nl.

Tulpenveld Odeonpark
De uitreiking vond plaats op het Odeonpark in hartje centrum Almere. Een bijzondere plek want voor het derde jaar zijn er meer dan 250.000 bollen geplant. De tulpen staan nu gedeeltelijk in bloei, en dat is genieten van de mooie kleuren en de vele bloemen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!