Afronding Larense Veld nadert

Gebiedsontwikkelaar AM gaf woensdag 3 februari in aanwezigheid van wethouder Maaike Veeningen het startsein voor de realisatie van de laatste 56 energieneutrale woningen in de wijk Larense Veld. De eerste energieneutrale en gasloze wijk van Haven wordt hiermee afgerond.

Deze mijlpaal werd gevierd met een online event voor bewoners en overige betrokkenen. De oplevering is volgens planning in het laatste kwartaal van dit jaar. In totaal komen er 450 woningen in het plan De Laren.

"Voor de ontwikkeling van Larense Veld zijn de resultaten van het onderzoek onder geïnteresseerden een bevestiging geweest om alle woningen aardgasvrij uit te voeren en energieneutrale woningen aan te bieden", zegt Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest. "Larense Veld sluit daarmee naadloos aan op de wensen van de kopers, die kunnen genieten van een huis dat klaar is voor de toekomst."

Larense Veld
Larense Veld maakt deel uit van de wijk De Laren en ligt in Almere Haven aan een intiem hof omringd door bos en park. In de nieuwe wijk is al volop levendigheid met de diverse voorzieningen en het aantal bewoners dat al eerder intrek heeft genomen in hun nieuwe woningen. De huizen die nu in aanbouw gaan zijn 44 extra ruime rij- en hoekwoningen van 5,40 en zes meter breed en twaalf karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen op een ruime kavel van circa 280 m2. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!