Aftellen naar Floriade is begonnen

Het aftellen is begonnen! Veel organisaties, verenigingen en inwoners van Almere hebben de klok verzet van 100 dagen naar inmiddels ...(80) dagen! Er zullen nog vele leuke aftelmomenten komen waaronder op 9 maart Ally de aap van FC Almere die de aftelklok handmatig komt verzetten. Op 17 februari geeft Aeres Hogeschool een demo van de opleiding paardenhouderij en 17 maart gebeurt er iets met treinen! 

Wist jij trouwens dat de aftelklok dezelfde klok is als die van het Eurovisie Songfestival Rotterdam?!
“Dit is niet zomaar een Almeers of een Flevolands feestje, we hebben het over een wereldtentoonstelling die in Almere plaatsvindt. Ik vind het enorm leuk en heel spannend. Krijgen we het allemaal voor elkaar, gaan we alles wel klaar krijgen? Ik heb er alle vertrouwen in”, aldus Van Garderen, Cultuurwethouder. Zij trots op het grote aanbod kunst en cultuur tijdens de Floriade.

Waarom is de Floriade en het thema 'Growing Green Cities juist nu zo belangrijk​

Growing Green Cities' is een actueel thema. We weten allemaal dat steden over de hele wereld steeds groter worden. We hebben echt een uitdaging op het gebied van klimaatverandering. De expo maakt inzichtelijk wat je als stad en als inwoner kan doen op een duurzame, circulaire manier, want we moeten beter gaan zorgen voor onze planeet.

Hou het in de gaten

Alle 100-dagen zijn geclaimd voor de aftelklok! Wil jij weten wie de klok op welke dag de klok verzet, hier voor alle informatie.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!