#Allynaarbuiten zet Almere weer in bloei en deelt 10.000 bloembollen uit!

Almere wordt weer in bloei gezet, met veel enthousiaste vrijwilligers deelt ALLYNAARBUITEN 10.000 bloembollen uit. Nu de lokale economie weer langzaam opbloeit, kan er weer voorzichtig naar de vakantieperiode gekeken worden. Veel Almeerders zullen recreëren in eigen stad en dit is het moment om de eigen stad verder te ontdekken.

Almere is een groene stad en zeer aantrekkelijk voor recreatie en toerisme. De verwachtingen zijn dat er deze zomer 5 miljoen extra mensen thuisblijven, waardoor er veel in Nederland gerecreëerd zal worden. Door de grote hoeveelheid water, groen en fietspaden is onze stad enorm aantrekkelijk voor vele toeristen en recreanten uit binnen en buitenland. De organisatie wil Almeerders activeren om samen de stad op te fleuren en ook deze zomer te genieten in eigen stad.

Als onderdeel van een grotere zomerprogrammering, worden er begin juni duizenden bloembollen verspreid om Almere weer op te laten bloeien na een lastige periode. Door de coronacrisis moest iedereen zoveel mogelijk binnen blijven, het stoplicht werd figuurlijk op rood gezet. Nu het erop lijkt dat we steeds meer ‘groen licht’ krijgen, is het tijd om de mooie kanten van onze stad extra te belichten.

ALLYNAARBUITEN is het vervolg van ALLYBLIJFTBINNEN, het coronacollectief dat door middel van verschillende ludieke acties Almeerders een hart onder de riem steken in de moeilijke corona periode. Met verschillende acties hebben ze paaseieren, shirts en kaarten verspreid. Ook hebben ze op de boot, het Weerwater en het WTC muziek gedraaid om mensen een feestje thuis te bezorgen. Ally is de geuzennaam voor Almere en wordt voornamelijk door jongeren gebruikt om hun stad aan te duiden.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!