Almeerse boswachter Amy genomineerd voor landelijke award

De Almeerse boswachter Amy Zeeman is genomineerd voor de You Go Girl Award. Een aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke deskundigen die het afgelopen jaar veel in de media waren. Zeeman is een van de acht vrouwen die genomineerd is voor deze prijs. "Het is een gigantisch compliment, zegt ze. Zeeman is boswachter bij Staatsbosbeheer en hoopt een bredere doelgroep te bereiken. "Ik wil laten zien wat de Nederlandse natuur te bieden heeft en het werk als boswachter."

Weinig vrouwelijke deskundigen op tv
De award is tot stand gekomen dankzij mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt .De platforms vinden dat er op de Nederlandse televisie nog te veel mannen aanschuiven, bijvoorbeeld in talkshows. De genomineerde vrouwen hebben daar het afgelopen jaar verandering in gebracht. Zo ook boswachter Amy.

Meer Almeerders genomineerd
"Het is onwijs gaaf. Ik heb in 2019 al de prijs Vrouw in de Media Flevoland gewonnen dankzij iedereen die gestemd heeft. Het is dan ook een enorm compliment om nu ook een landelijke nominatie te hebben, waanzinnig", aldus Zeeman. Ze zegt dat ze de nominatie deels heeft te danken aan de provinciale prijs. "Ik heb daardoor veel projecten mogen doen voor de landelijke media. Daarnaast ben ik erg actief op social media." Naast de landelijke award waar Zeeman voor is genomineerd, is er ook een provinciale te winnen. Onder meer rolstoelbasketbalster Bo Kramer en wethouder Froukje de Jonge uit Almere zijn hiervoor genomineerd.

Hoeveel stemmen Zeeman op dit moment heeft weet ze nog niet. "Dat houdt de organisatie geheim. Tot 28 januari kunnen mensenĀ stemmen. Degene met de meeste stemmen wint." Zeeman moet nog even wachten, begin februari maakt de jury de winnaar bekend.

Bron; Omroep Flevoland

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!