Almere krijgt permanente buitenexpo over klein wonen langs A6


Almere DEZE WEEK

In de bocht van de A6 en de A27 bij Oosterwold opent medio dit jaar DemoParkNL. Een permanente buitenexpositie van tiny en compacte woningbouw, met modelwoningen op bijna een hectare grond. Op DemoParkNL kunnen bezoekers zich oriënteren op kleiner wonen. Er komen verschillende modelwoningen van bedrijven die zich specialiseren in slimmer en betaalbaar wonen. Het gaat om woningen met een woonoppervlak tussen de 40 en 70 vierkante meter. Uitgangspunt is onder andere circulariteit van bouwmaterialen en milieuvriendelijke modulaire prefab-fabricage van de bouwcomponenten en systemen. Proefslapen is ook mogelijk om te ervaren hoe het is om klein te wonen.

ExpoPaviljoen
Op het DemoPark komt een ExpoPaviljoen waarin symposia, presentaties en workshops over kleiner, vernieuwend en anders wonen worden georganiseerd. In het paviljoen komt ook de tentoonstelling Van Toen naar Dan, over woningbouw door de tijd heen. DemoParkNL ligt direct aan afslag 6 van de A6, naast de in aanbouw zijnde Lidl Zero en De Frietboerderij.

Initiatiefnemers
DemoParkNL is een initiatief van Jorien van Santen, Rob Besemer en Daan Fröger. Ondernemers met kennis en ervaring op gebied van productontwikkeling, woningmarkt en stedenbouw. Op 26 januari werd het eerste gronddeel van DemoParkNL overgedragen. De grondwerkzaamheden en aanleg infrastructuur starten in de loop van maart.

Houd de website www.demopark.nl in de gaten voor meer informatie en actuele ontwikkelingen.

Bron: www.almeredezeweek.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!