Almere maakt zich op voor aangepast WK Triatlon

Na een bizar jaar waarin COVID-19 nog steeds om zich heen slaat en wereldwijd strenge maatregelen met zich meebrengt, heeft de organisatie achter Challenge Almere-Amsterdam, na uitvoerig overleg met World Triathlon en alle overige betrokken partijen – besloten dat het 2021 World Triathlon Long Distance Championships Almere-Amsterdam in aangepaste vorm zal plaatsvinden. Belangrijkste nieuws: het WK Long Distance en het WK Aquabike zullen blijven plaatsvinden op zondag 12 september. Andere WK-disciplines komen te vervallen.

Terwijl het WK Long Distance  en WK Aquabike dus doorgaan, geldt dat niet voor de overige WK-races: het WK Sprint Duathlon, het WK Standard Duathlon, het WK Cross Triathlon en het WK Aquathlon worden dit jaar niet georganiseerd. Dat betekent dan ook dat Almere niet twee weken, maar ‘slechts’ vier dagen in het teken staat van het WK. “Natuurlijk is dit een heel moeilijk besluit, maar tegelijkertijd de enige juiste beslissing die we kunnen nemen”, legt Race Director Richard Belderok uit. “Een tiendaags evenement zou een enorme impact hebben op de vergunningsverlening, politie en medische diensten. Iets dat in deze tijd nog niet haalbaar lijkt. Ondanks deze beperkingen, hebben we nu gelukkig de best mogelijke oplossing gevonden.”

Belderok toont zich dan ook tegelijkertijd blij en enthousiast dat er in samenspraak met alle partijen wel is besloten dat het WK Long Distance en World Triathlon Aquabike Championships door kunnen gaan. “Daarnaast zullen ook onze side events op het programma blijven staan”, doelt Belderok op onder andere de Junior Challenge (9 september), Rabo Business & Family Relay (9 september), de Open Series Middle Distance (10 september) en de Senior & No-Limit Challenge (10 september). “Natuurlijk voelt het alsof ons evenement een jasje uitdoet en heel graag hadden we dit anders gezien, maar tegelijkertijd zijn we erg blij met het feit dat we alsnog vier dagen kunnen genieten van een groot triathlonfeest. Het WK Long Distance vormt uiteraard de absolute apotheose van dit lange triathlonweekend. Almere zal die dagen echt in het teken van de triathlonsport staan.” 

Ook World Triathlon President en IOC-lid Marisol Casado reageert op de nieuwe situatie. “Ondanks dat dit nieuwe scenario voor ons én de organisatoren niet ideaal is, wil ik mijn dank uitspreken dat de organisatoren niet hebben opgegeven en het toch mogelijk maken om in ieder geval het WK Long Distance en WK Aquabike te organiseren. Ik ben er absoluut van overtuigd dat het een geweldig evenement voor alle deelnemers wordt.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!