"Almere meest speelvriendelijke stad"

Prinses Beatrix zal woensdagmiddag 24 november in Culemborg de bijbehorende Jantje Beton Prijs uitreiken aan de winnaar. De Jantje Beton Prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een gemeente die er alles aan doet om kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen. Een vakjury en een kinderjury kiezen samen de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. 

In de zomermaanden heeft Jantje Beton gemeenten opgeroepen om zich aan te melden voor deze prestigieuze prijs. Om kans te maken is het belangrijk dat een gemeente de ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten op speelgebied heeft én pro actief samenwerkt met kinderen en jongeren. Gemeenten uit heel Nederland hebben zich aangemeld om in aanmerking te komen voor deze prijs. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Mariëtte Hamer heeft Apeldoorn, Almere en Leiden uiteindelijk genomineerd. 

Zaterdag 13 november komt de kinderjury bijeen om een winnaar te kiezen. Op 24 november maakt de kinderjury tijdens de feestelijke uitreiking bekend welke gemeente zich een jaar lang meest speelvriendelijke gemeente van Nederland mag noemen. Prinses Beatrix woont het plenaire programma bij en reikt samen met één van de leden van de kinderjury de Jantje Beton Prijs uit. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Jantje Beton.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!