Bouw Highnote start deze maand

De bouw van het gebouw Highnote, op de plek van het parkeerterreintje tegenover het politiebureau, gaat deze maand eindelijk beginnen.

Dat zegt Jeroen van der Tas van gebiedsontwikkelaar AM. De bouw van het negentien verdiepingen tellende gebouw zou eigenlijk al in de eerste maanden van dit jaar van start gaan, maar volgens Van der Tas bleek dat onmogelijk. "De vergunningsaanvraag heeft enigszins vertraging opgelopen, daardoor is de bouw nog steeds niet begonnen. Inmiddels is dit opgelost en kan de bouw nog deze maand beginnen."

Het is volgens Van der Tas vanzelfsprekend dat ook de oplevering van het pand nu later zal uitvallen. Die stond aanvankelijk gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

Friends
Bijzonder aan Highnote is dat 67 van 157 startersappartementen worden verhuurd volgens het Friends-concept, met woonoppervlaktes van 65 tot 100 vierkante meter. Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast zijn er 48 twee- en driekamerappartementen in de middeldure huur van circa 45 tot 60 vierkante meter en 42 driekamer appartementen in de vrije sector huur van circa 60 tot 70 vierkante meter. In de overeenkomst tussen gemeente en AM zin voorwaarden vastgelegd om op langere termijn het concept te waarborgen. Zo moet het pand de plek blijven voor nieuwe woon-, service- en commerciƫle concepten; worden er woon-, werk- en verblijfsfuncties gestimuleerd die gericht zijn op ontmoeting en verbinding en is bewoning vooral gericht op starters, empty nesters en young internationals.

Een informatieavond voor belangstellenden werd in in februari 2020 massaal bezocht.

Bron: Almere deze week

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!