Campus Almere Centrum

Vanaf 2023 wordt er gebouwd aan de nieuwe campus in Almere Centrum. Hier wordt de nieuwe locatie van Windesheim en 1.250 studentenwoningen gebouwd. Deze woningen zijn niet alleen bestemd voor Almeerse studenten, maar ook voor internationale studenten. De campus wordt een plek om te studeren, wonen, werken en ontmoeten.

Naast onderwijs zijn werkgelegenheid, sport, cultuur, ontmoeten en verenigingsleven ook belangrijk. Veel van deze faciliteiten zijn al in het centrum aanwezig. Daarom is het centrumgebied dé locatie om een studentencampus te bouwen. Meer bewoners in het centrum, betekent meer mensen op straat en meer draagvlak voor voorzieningen. Dit is goed voor de lokale ondernemers zoals winkeliers en horecagelegenheden. Meer mensen op straat zorgt ook voor een beter gevoel van veiligheid, zichtbaarheid en sociale controle. 

De Campus wordt gebouwd op de Hospitaalgarage. Die ligt aan de Esplanade en naast het ziekenhuis. Op dit moment is daar een parkeerterrein. Deze grond is in eigendom van de gemeente.

Ontwikkelvisie

Behalve het onderwijsgebouw en de woningen komen er nieuwe campusvoorzieningen, bijvoorbeeld een boekwinkel, wasserette of een minisupermarkt. Onder de woningen komt een nieuwe parkeergarage. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk aan het aantal dat er nu is. Het gebouw van Windesheim en een woontoren komen aan de Esplanade te liggen. Daarachter komen lagere gebouwen met woningen en voorzieningen in een groene omgeving: Het Campushof. De ontwikkeling van de Campus is opgeknipt in drie onderdelen: 

  • Fase 1a: Hogeschool Windesheim
  • Fase 1b: de parkeergarage samen met de studentenwoningen die erboven liggen
  • Fase 2: de woontoren

De meeste bouwwerkzaamheden zijn gepland in de periode 2023 – 2026.

Meer informatie: www.almere.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!