Dag van de architectuur Almere: ontdek de nieuwe Esplanade

Op zaterdag 19 juni zet Kunstlinie de bijzondere architectuur van Almere in de spotlights tijden de landelijke Dag van de Architectuur. Dit keer staat de vernieuwde Esplanade, de prachtige voortuin van Kunstlinie centraal. Ontwerpers Echo Urban Design gaan online in gesprek over het ontwerp, de realisatie en de nog op handen zijnde ontwikkeling van het strand en horecapaviljoen. Na afloop van het gesprek kun je de Esplanade en architectuurstad Almere live gaan ontdekken. In samenwerking met VVV Almere en Almere City Marketing organiseert Kunstlinie verschillende Architectuur fietsroutes, wandel- en speurtochten door de stad. 

Van idee naar stadsplein: de Esplanade 
Tijdens het gesprek met Robbert van der Veen en Linde Elsinga zullen Echo Urban Design en Willem van der Laan (Gemeente Almere) vertellen over de Esplanade, de uitdagingen die bij het ontwerp kwamen kijken en de duurzaamheid van het plein. Van idee tot oplevering; hoor alles over de bouw van het grootste stadsplein van onze binnenstad. Het gesprek is gratis te volgen via livestream. Meld je aan via www.kunstlinie.nl.

Indrukwekkende architectuur op de zeebodem (fietsroute) 
Ooit bestond Almere alleen uit water van de Zuiderzee. Nu fiets je hier over de drooggelegde zeebodem. Op het nieuwe land zijn gevarieerde natuurgebieden ontstaan en je vindt er moderne architectuur. De gebouwen van internationale allure zijn ontworpen door bekende architecten uit binnen- en buitenland. Fiets langs de Rode Donders, De Realiteit en het moderne centrum dat is ontworpen door Rem Koolhaas.  

City Walks en Architectuur Tour (wandelroute) 
De verschillende City Walks lopen door woonwijken met moderne architectuur, over paden in groene natuurgebieden en langs uitgestrekte wateren. Door deze wandelingen te maken, ontdek je de mooiste plekjes door de stad. Tijdens de Architectuur Tour loop je langs de 20 meest bijzondere gebouwen in het centrum van Almere en ontdek je ontwerpen van dezelfde architecten over de hele wereld.

Discover Almere Tour (audiotour) 
Verken Almere Centrum met de bekende Almeerse fotograaf Richard Terborg en tour langs de zichtlijnen in het centrum. Leer alles over het maken van mooie foto’s door middel van de audiotour van de fotograaf.  

Kinderspeurtocht 
Een leuke, educatieve speurtocht voor kinderen door het centrum van Almere. Kinderen krijgen een grote kaart waar verschillende gebouwen op staan. Hier horen raadsels en vragen bij die opgelost moeten worden om het wachtwoord te kraken. Vertel het wachtwoord aan de dames van VVV Almere en ontvang een klein presentje. En dat is dubbel winst, want je krijgt ook nog €1,- korting bij veiligheidsmuseum PIT. De speurtocht is op te halen bij de VVV. 

Meer informatie en tickets
Alle benodigdheden voor fiets- en wandelroute, de audiotour en speurtocht zijn te verkrijgen bij VVV Almere (De Diagonaal 199, zaterdag 19 juni: 10.00 - 18.00 uur). Kijk voor meer informatie op www.kunstlinie.nl. Ook voor gratis aanmelden voor het online gesprek over de Esplanade. 

 

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!