Winnaars Architectuurprijs Almere bekend

Het Achillesveld (Almere Poort), de Tiny Church (Almere Poort) en het Zuidhuis (Oosterwold) zijn de winnaars van de Architectuurprijs Almere 2020. Tijdens een online livestream werden afgelopen maandagavond de vak-, publieks- en kinderjuryprijs uitgereikt. De Architectuurprijs Almere 2020 is georganiseerd door Kunstlinie om de meest bijzondere projecten van de afgelopen tijd te belichten. De afgelopen maanden hebben de vakjury, de kinderjury en het publiek gestemd op de meest bijzondere architectuur die binnen de Almeerse gemeentegrenzen is herrezen tussen september 2018 tot september 2020. 

De vakjury
De vakjury - bestaande uit Ivonne de Nood, Tracy Metz en Dikkie Scipio, onder voorzitterschap van Fenna Wagenaar - koos voor het Achillesveld van HundFalk Architecten in Almere Poort. “Het alternatief voor de rijtjeswoning: compacte vrijstaande woningen, met dakterras, een tuin en parkeerplaats op eigen kavel. Individuele woonkwaliteit in hoge dichtheid.”

Publieksprijs
Via Almere Deze Week brachten ruim 1200 Almeerders hun stem uit op hun favoriete architectuurproject. De Tiny Church van Pieter ter Veen in Almere Poort kreeg de meeste stemmen en is daarmee de winnaar van de Publieksprijs. Het duurzame ontwerp van het kleine kapelletje in Almere Poort heeft de vorm van een cilinder en draait mee met de zon om optimaal te kunnen profiteren van de zonnepanelen op het dak. 

Kinderjury
De Kinderjury, bestaande uit leerlingen van basisschool Caleidoscoop in Filmwijk, hebben uit de tien genomineerden (De Hoeve Nobelhorst, Skills Garden, Achillesveld, Zuidhuis, Tiny Church, Labyrinth of the Senses, Boomrijk, San Francisco, Duinport IV en Esplanade) ook hun favoriete gebouw tot winnaar gekroond. De leerlingen uit groep 7/8 kozen voor het Zuidhuis van Daniel Venneman, Woonpioniers.

De uitreiking van de Architectuurprijs Almere 2020 is terug te kijken via: https://live.dutchwebinar.com/kunstlinie/
Alle informatie over de winnende projecten is terug te lezen via architectuurprijsalmere.nl. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!