Dudok Wonen bouwt sociale huurwoningen in Almere

Begin april start de bouw van het appartementengebouw De Driehoek in Almere Poort. Woningcorporatie Dudok Wonen realiseert hier 46 appartementen voor woningzoekenden in de sociale huur. Ongeveer de helft van deze appartementen biedt Dudok Wonen aan met het concept ‘In Between Places’ (IBP). Dit is een woonconcept voor mensen die dringend behoefte hebben aan tijdelijke woonruimte door bijvoorbeeld een gedwongen verkoop van de woning, het overlijden van ouders, of omdat zij net gescheiden zijn.

De gemeente Almere heeft Dudok Wonen in 2017 gevraagd om een vorm van tijdelijke bewoning in Almere te realiseren voor woningzoekenden zonder een zorgindicatie en zonder (een bijzondere) urgentieverklaring. Dudok Wonen heeft hier ervaring mee en vindt het belangrijk. “Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend tijdelijke woonruimte nodig heeft”, vertelt Harro Zanting, directeur/bestuurder Dudok Wonen. “De mensen die we met dit concept een kans bieden, vallen anders tussen wal en schip in de onder druk staande woningmarkt. Zij hebben dringend tijdelijke huisvesting nodig, maar komen niet in aanmerking voor een urgentieverklaring. Met In Between Places en een goede intake door Dudok Wonen bieden we hen tijdelijk woonruimte (maximaal 2 jaar), zodat ze een stabiele basis hebben van waaruit ze hun leven weer op de rit kunnen krijgen.”

De overige appartementen komen in de reguliere verhuur en worden via WoningNet verhuurd. De verwachte oplevering van De Driehoek is in de zomer van 2021.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!