Floriade sluit deal voor bouw van 170 meter lange kas

De Floriade heeft een deal gesloten voor de bouw van een 170 meter lange kas. Het bouwwerk gaat gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Zo zullen er innovaties op het gebied van de glastuinbouw te zien zijn. Ook zal de kas ingezet worden als ontvangstruimte, tentoonstellingsruimte en er komt een restaurant.

Het gebouw wordt door de Floriade omschreven als "Dé plek waar de Nederlandse tuinbouw zich in de breedste zin van het woord zal presenteren aan de wereld."

De kas van 170 bij ongeveer 60 meter breed wordt opgedeeld in vijf verschillende onderdelen. "De Ontvangst, een Hightech Greenhouse, een Belevingskas, een Technology Innovation Centre en een Kasrestaurant." De Floriade spreekt dan ook over een 'Kascomplex'.

Qua opzet zal dit complex erop gericht zijn om bezoekers en buitenlandse handelsdelegaties ontwikkelingen te laten zien op het gebied van onder meer kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening. Het ontwerp van de kas is gemaakt door V8 Architects uit Rotterdam. De Bom Group uit Hoek van Holland gaat het complex bouwen.

Bron: Omroep Flevoland

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!