Flower Power Walk-expo: menshoge bloemen street art

Meer dan honderd vierkante meter bloemkunst is vanaf rond 9 juli te zien op de brede groenstrook naast het Flevoziekenhuis in Almere: de Wandellaan. Het betreft een community street art tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De kunstwerken worden gemaakt door 42 Almeerse talenten van jong tot oud en uit verschillende culturen.
De menshoge kunstwerken met bloemen in allerlei vormen en kleuren verleiden bezoekers om een extra ommetje te maken en zich te laten verrassen. Want is het niet zo dat kunst en natuur gezond zijn voor lichaam èn geest?

Almere: rijk aan amateurkunst talent
Met de expositie willen de organisatoren laten zien hoeveel beeldend amateurtalent Almere in huis heeft. De diversiteit aan talenten in zeven verschillende makers groepen, staat garant voor een opvallende expositie. Bloemen hebben door de eeuwen heen en zeker ook nu zeggingskracht. Elke cultuur heeft zijn eigen ‘lievelingsbloem’: in Nederland kennen we de tulp, in Frankrijk de lelie en in Afghanistan is dat de rode papaver. Zeven professionele kunstenaars begeleiden en stimuleren de amateurkunstenaars.

Community Street Art
De Flower Power Walk buitententoonstelling wordt gemaakt door locals, door Almeerse talenten. Het is een vorm van community street art. De expo maakt deel uit van de ‘Groene loper’ vol kunst vanaf het station naar de Floriade boot bij het Weerwater en vice versa.  Bezoekers aan de Floriade en centrum stad krijgen een ontvangst met menshoge bloemkunst. Een gezond opfleurend ommetje is de Flower Power Walk ook voor patiënten, personeel en bezoekers aan het Flevoziekenhuis op de naast gelegen Wandellaan.

Organisatie 
De Flower Power Walk-expo is een project van MariannA Bakker en Marcel Kolder en wordt ondersteund door stichting Breinstorm Zuiderzeeland. Wat de organisatoren bindt is hun liefde voor kleur in de stad en toegankelijke expressieve kunst op straat. Binnenkort zijn website en social media online.

Voor meer informatie, mailto: info@flowerpowerwalk.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!