Ga op Sint- en Pietenjacht!

Almeerse Desiree van Geloven heeft een actie gestart speciaal voor alle kinderen die door de coronamaatregelen het Sinterklaasfeest dit jaar minder intens ervaren.

Het idee lijkt op de Berenjacht die in het voorjaar voor kinderen in coronatijd werd bedacht. "In de eerste lockdown-periode konden kinderen op zoek gaan naar knuffelberen die mensen voor hun raam hadden verstopt. Vanaf 14 november, wanneer de Sint aan komt, tot 6 december kunnen kinderen opzoek gaan naar Sint en zijn Pieten," legt Van Geloven uit. 

"Door al de coronamaatregelen zijn er veel dingen die niet doorgaan. Zoals Sint Maarten, maar ook de intocht van Sinterklaas. Ik heb zelf twee kinderen van 3 en 4 jaar die al helemaal warmlopen voor het sinterklaasfeest. Het is sneu dat er dit jaar geen intocht is", verteld Van Geloven. Om de feeststemming op te wekken heeft zij hiervoor de Sint- en Pietenjacht bedacht. 

Het initiatief is nu ook actief op Facebook: Sint & Pietenjacht Almere. Met inmiddels meer dan achthonderd leden komt het idee tot leven. Veel Almeerders zijn begonnen met het Sinterklaasthema in huis brengen. 
"Je kan een poster ophangen, of een Sinterklaas- of Pietenpop voor het raam zetten. Ik ga me niet in de pietendiscussie mengen. Van mij mogen mensen Pieten in alle kleuren van de regenboog voor hun raam zetten. Het belangrijkste is dat kinderen zo toch een beetje het Sinterklaasfeest beleven."

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!