Gratis kunstexpo in lege horecazaak stadshart

Onder het motto 'Kunst is Leuk' wordt voor de tweede keer een gratis kunstexpositie gehouden in het stadshart van Almere. Bezoekers kunnen schilderijen, animaties, tekeningen en fotografie bewonderen in het pand waar voorheen het Italiaanse restaurant Vapiano was gevestigd.

Het gaat voornamelijk om werken van lokale talenten. Zo hangen er tekeningen van Ko van Velsen, gepersonaliseerde kledingstukken van Manpowerr en graffitikunst van Kasper Jongejan. Midden in de ruimte staat een enorme rugzak van Jos Akkermans. Het is een kunstwerk dat hij ooit maakte voor de gemeente Almere, maar dat nooit is geplaatst.

'Kunst is Leuk' is bedacht door de Almeerse kunstenaars Foktje Verhoef en Anke Portier. Met de expositie willen zij een podium bieden aan lokale kunstenaars. Ook willen zij het winkelend publiek in aanraking laten komen met kunst. "Wij willen echt in het winkelcentrum de gewone winkelende mens een plek geven om even te genieten en even tot rust te komen. En om zich ook verrast te voelen door kunst", aldus Verhoef.

Kan ik zomaar binnenlopen?
Omdat de coronaregels nog steeds van kracht zijn, moeten bezoekers een afspraak maken. Zij krijgen dan een half uur de tijd om de kunstwerken te bewonderen. De expositie is tijdelijk en mag op dezelfde locatie blijven totdat vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco een huurder heeft gevonden. In 2019 was de eerste editie van 'Kunst is Leuk' elders in het stadshart een succes.

Bron: Omroep Flevoland

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!