Groen licht voor 121 sociale huurwoningen in Oostvaardersbuurt

Woningcorporatie Ymere heeft groen licht gekregen om een wooncomplex met 121 appartementen te bouwen in de Almeerse Oostvaardersbuurt. De gemeente heeft meer dan tien jaar met verschillende partijen onderhandeld over de sociale woningbouw op dit stuk grond. De appartementen zijn bestemd voor zowel jongeren als senioren. Volgens de plannen zal er ook een bedrijfsruimte van 250 vierkante meter worden toegevoegd.

In 2022 verkocht de gemeente de grond aan Ymere. De exploitant van de naastgelegen Albert Heijn-supermarkt verzocht de rechter om de verkoop van het perceel aan de woningcorporatie te verbieden. Het bedrijf wilde zelf ook graag in aanmerking komen voor de grond en had bezwaren tegen de plannen van Ymere.

Volgens hen zouden de Albert Heijn, de Gall&Gall en de Etos niet voldoende zichtbaar zijn vanaf de openbare weg als het complex er zou komen. Dit zou kunnen leiden tot omzetverlies voor de retailers en uiteindelijk banenverlies. Desondanks oordeelde de rechter dat de gemeente op basis van ‘redelijke, objectieve en controleerbare criteria’ heeft vastgesteld dat Ymere de enige serieuze koper is voor dit stuk grond.

Het is nog niet bekend wanneer de bouw van het complex zal beginnen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!