Groen licht voor tijdelijke dependance kunstmuseum Almere

De gemeente Almere en provincie Flevoland hebben, door het goedkeuren van de begroting van het Fonds Verstedelijking Almere 2021 – 2025, groen licht gegeven voor de realisatie van een drijvend kunstzinnig paviljoen op het Floriadeterrein.

Het paviljoen wordt vanuit het Fonds Verstedelijking Almere gefinancierd en opent met de start van Floriade Expo 2022. De locatie dient als een kleinere en tijdelijke voorproef voor het later te ontwikkelen kunstmuseum in Almere. 

De locatie is een voorproefje voor het toekomstige kunstmuseum in Almere. Het programma van het paviljoen zal een spectaculaire en experimentele programmering hebben, met activiteiten voor een zo breed mogelijk publiek.  

Voor het ontwerp van het paviljoen werden vijf ontwerpers uitgenodigd om een schetsontwerp in te dienen. Na de beoordeling van een deskundige selectie commissie is er gekozen voor Studio Ossidiana. Een bureau gevestigd in Rotterdam geleid door Italiaanse architecten Alessandra Covini en Giovanni Bellotti.

“Cultuur heeft een sleutelrol in ons dagelijks leven. Een kunstmuseum van internationaal niveau zal een belangrijke bijdrage leveren aan onze economische en sociale ontwikkeling. De bouw van dit bijzondere paviljoen is een eerste, niet te overschatten stap,” aldus gedeputeerde Michiel Rijsberman.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!