Groot onderhoud: Muziekwijk Zuid wordt groener


Foto: Fred Rotgans

De gemeente is deze week begonnen met het groot onderhoud van Muziekwijk Zuid. De wijk inmiddels een kwart eeuw oud en heeft een opknapbeurt nodig. Tegelijkertijd wordt de wijk ook groener gemaakt.

Het was eigenlijk de bedoeling dat het groot onderhoud al eerder zou zijn opgepakt, maar het financiële plaatje liet dat niet toe. Vorig jaar constateerde de gemeente dat het huishoudboekje er wat gunstiger uitzag en werd alsnog besloten het groot onderhoud aan de wijk op te pakken.
Net als veel andere wijken zijn de straten in de Muziekwijk Zuid (het deel tussen het spoor en de Stedendreef/Hollandsedreef) inmiddels aardig verzakt. De straten worden daarom opgehoogd. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van materiaal dat herbruikbaar is.

Groen
Ook wordt de wijk toekomstbestendig gemaakt. Door de veranderende weersomstandigheden met droge periodes afgewisseld met langdurige regenperiodes, worden de stenen in de straten ook vervangen door groen. Zo worden de parkeerplekken niet helemaal dicht betegeld, maar krijgen ze een meer open karakter waardoor het water kan wegstromen. Ook krijgt de wijk meer beplanting.

Variatie
Ook wil de gemeente dat de straten een meer gevarieerd beeld aan bomen krijgen. Bijvoorbeeld door de essentaksterfte werden de laatste jaren soms hele straten in een klap boomloos. In de Muziekwijk zijn ook straten met slechts een soort boom. Sommige van die bomen worden daarom vervangen door andersoortigen. De werkzaamheden zullen ongeveer drie jaar duren.
Informatie over het onderhoud is hier te vinden.

Bron: almeredezeweek.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!