In juni start de bouw van de Weerwaterbrug

De nieuwe brug die het Lumièrepark met de toekomstige Floriadewijk gaat verbinden, wordt een visitekaartje voor onze stad. Een duurzame verbinding over het Weerwater en onderdeel van het Rondje Weerwater. 3065 Almeerders hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete ontwerp voor de brug. De overgrote meerderheid (71% van alle stemmen) heeft gekozen voor  het winnende ontwerp van Strukton Infratechnieken B.V.

Planning
Strukton zal naast het ontwerp en de bouw ook 20 jaar lang het onderhoud aan de brug verzorgen. Aan beide kanten van het Weerwater worden vanaf mei 2020 werkterreinen ingericht. Deze zijn gepland op het Floriadeterrein, op het grasveld naast bedrijventerrein Veluwsekant West (nabij de Strurmeybrug) en op het Lumièrestrand. Vooruitlopend op de echte bouw van de brug worden ook wat kortdurende werkzaamheden uitgevoerd met beperkte afzetting van de werkzaamheden. Het Lumièrestrand blijft tijdens het werk voor het grootse deel beschikbaar voor recreatie. De feitelijke bouwwerkzaamheden zijn gepland vanaf juni 2020. De verwachting is dat de brug medio september 2021 klaar is.

In verband met de werkzaamheden voor de Floriade, is het moment waarop de brug voor publiek wordt opengesteld nog niet bekend. De straatnaamgevingscommissie zal voor de opening een passende naam aan de brug geven.

Nieuwsbrief
Als u per mail op de hoogte gehouden wilt worden over de ontwikkeling van het Rondje Weerwater, kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief. U krijgt dan al het nieuws automatisch per mail.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!