Jubileumeditie van Almere Haven Festival kan dit jaar nog niet plaatsvinden

Deze week heeft de organisatie van het Almere Haven Festival in overleg met alle betrokken partijen moeten besluiten, dat de 20e editie helaas ook dit jaar niet kan plaatsvinden. De jubileumeditie van het evenement stond gepland van 3 tot en met 5 september in de havenkom en het centrum van Almere Haven. Door de samenloop van omstandigheden rondom corona is het risico voor de organisator en sponsoren te groot. 

“Met pijn in het hart moeten wij concluderen dat de vooruitzichten voor begin september te onzeker zijn om een Havenfestival in 2021 te organiseren. Na overleg met wethouder Hilde van Garderen, sponsoren, het Nederlands Philharmonisch Orkest en zorgvuldige afweging van de situatie rondom covid, de vaccinatiestrategie en voortgang daarvan, hebben we besloten dit jaar het festival niet te houden,” aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing en organisator van het Almere Haven Festival. 

“Het Almere Haven Festival is een openbaar inloopevenement zonder hekken en toegangscontrole. Dat willen we natuurlijk graag zo houden, maar echt alle andere denkbare opties om dit event coronaproof te maken zijn door ons uitgewerkt en overwogen,” vervolgt Bob van der Kolk, evenementencoördinator bij Almere City Marketing aan. “Zoals we de omstandigheden tot nu toe zien ontwikkelen, met een hardnekkig virus, vaccinatieproblematiek en -uitdagingen, de kans op mutanten, potentiële hoge druk bij de veiligheidsdiensten en nog vele andere onzekerheden, vinden we het risico onverantwoord groot om nu verdere organisatorische kosten te gaan maken voor de voorbereiding. De vijf stappen van het onlangs door de overheid gepresenteerde openingsplan bieden op dit moment ook onvoldoende perspectief voor ons festival, aangezien dat pas mogelijk is als alle maatregelen zijn opgeheven. En heel realistisch, dat is pas de laatste stap waarvan niemand weet wanneer dat precies zal zijn.”

Ook voor het Nederlands Philharmonisch Orkest, dat op de zaterdagavond traditiegetrouw de hoofdact verzorgt tijdens het populaire Havenkom Concert, is het niet denkbaar dat zij de normale voorbereiding kunnen treffen voor een groot concert met koor en alles wat erbij komt kijken. Daarnaast kunnen zij in geen geval op het podium met anderhalve meter hun optreden verzorgen. Voor Almere City Marketing is het geen optie om een sterk verkleinde versie te houden, zeker omdat het de 20e editie zou zijn. Daarom is nu besloten het festival niet door te laten gaan dit jaar. De organisatoren richten zich nu op een jubileumeditie in het Floriadejaar 2022. Het zal dan gaan plaatsvinden van vrijdag 2 tot en met zondag  4 september 2022. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!