Kersenbloesemfeest Almere 2022

De kersenbloesemlanen in de Regenboogbuurt hebben ieder voorjaar veel bekijks. Stichting Regenboogbuurt organiseert dit jaar verschillende activiteiten in het kader van het Kersenbloesemfeest Almere, waarbij het thema Japan centraal staat.

De voorpret is al begonnen met de Bloesem Alert foto’s die elke zaterdag worden geplaatst op www.facebook.com. De foto’s worden dit jaar gemaakt door twee jonge getalenteerde Almeerse fotografen: Zaar Fisser en Feline Wets (10 jaar).

Expositie BLOESEM!
Een selectie van BLOESEM! foto’s zijn in maart te zien in de B-passage van het stadhuis van Almere en in april in de C passage van het stadhuis, beide op de begane grond. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Daarnaast is een selectie van de ingezonden foto’s van vorig jaar vanaf 1 april opnieuw te zien in Almere Buiten. Ook die plek is vrij toegankelijk tijdens openingstijden. Welke locatie het precies is, wordt bekend gemaakt op www.facebook.com.

Japanse Haiku’s
Alle Almeerders zijn hierbij uitgenodigd om een Japanse haiku te schrijven (in het Nederlands). Dit doet Stichting Regenboogbuurt in samenwerking met Haiku Kern Almere.
Schrijf zelf een haiku en mail deze inclusief naam, leeftijd en woonplaats naar info@regenboogbuurt.nl. De beste haikus worden in april toegevoegd aan de expositie van BLOESEM! in de C passage van het stadhuis. Ook is er een bescheiden prijs voor de creatiefste haiku. Inzenden kan tot en met 15 maart en maximaal 2 inzendingen per persoon. Kijk voor tips & tricks op haiku.nl

Lees- en doeboekje
Verder is er een lees- en doeboekje van 16 pagina’s gemaakt over het Kersenbloesemfeest en de Regenboogbuurt. Ook zijn er twee nieuwe doe-het-zelf bloesempakketjes beschikbaar: een haakpakketje voor volwassenen, en een knutselpakketje voor kinderen. Er is ook een compleet Kersenbloesem Feest Tasje met dit alles erin, plus de wandelroute Rondje Regenboogbuurt. Meer info over inhoud, kosten en hoe te bestellen is te vinden op www.regenboogbuurt.nl

Volg de bloesem het laatste nieuws via www.facebook.com. En wie weet zien bloesemfans elkaar toch nog tijdens een picknick onder de bloesem.

Bron: almeredezeweek.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!