Plan voor 200 tijdelijke woningen Annapark

Woningbouwvereniging De Alliantie heeft een plan gemaakt voor 200 tijdelijke woningen op het Annapark in Stedenwijk.

De Allilantie wil de zelfstandige tweekamer-appartementen van circa 40 m2 via WoningNet verhuren voor 633,25 euro, uitgaande van het huidige prijspeil. Elke woning heeft een woonkamer met keukenopstelling, badkamer en een slaapkamer.

Deze tijdelijke woningen zijn volgens De Alliantie vooral geschikt voor jongvolwassenen, bijvoorbeeld voor jongeren uit de wijken om het Annapark heen. Via de regeling 'Bouwen voor de buurt' kunnen zij voorrang krijgen op een woning. Daarnaast wordt onderzocht of een deel van de woningen gereserveerd kan worden voor zogenoemde essentiƫle beroepsgroepen, zoals leerkrachten.

Community
De woningcorporatie denkt aan een campusachtige opzet waarbij de bewoners van de tijdelijke woningen een soort 'community' met elkaar kunnen vormen. De gemeente gaat een inrichtingsplan voor de openbare ruimte uitwerken, waarbij ook ingezet wordt op het toevoegen van groen.

Vertraging
Onlangs werd nog bekendgemaakt dat de ontwikkeling van het Annapark vertraging opliep, mede omdat op het terrein ook de International School moet komen. De gemeente wil ook het participatietraject verbreden waarbij ook de sportverenigingen, bewoners en aangrenzende bedrijven zullen worden betrokken.

Het college verwacht dat de uitkomsten van dit proces voor het zomerreces bekend zullen zijn. De gemeenteraad heeft dan uiteindelijk het laatste oordeel. De mogelijke bouw/oplevering word niet eerder dan 2022-2023 verwacht.

Bron: Almere deze week

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!