Plan voor minimaal duizend flexwoningen in een jaar

Op vier locaties in Almere minimaal duizend flexwoningen voor ‘spoedzoekers’ en mensen met een zorgprofiel. Dat is het plan wat de woningcorporaties Alliantie, Ymere, GoedeStede en huurdersorganisatie 3HO donderdagavond aan de gemeenteraad hebben aangeboden. De duurzame woningen zouden volgend jaar al kunnen worden opgeleverd.

‘We willen huren! We willen bouwen! We kunnen bouwen!’, luidt de ‘hartekreet’ van de organisaties die hun plannen donderdagavond aanboden aan de gemeenteraad. De organisaties komen niet voor niets op dit moment met hun hartekreet. De wachttijd voor een sociale huurwoning is lang. Gemiddeld moet een Almeerder negen jaar geduld hebben. Bovendien is de verhuurdersheffing afgeschaft waardoor woningcorporaties meer bestedingsruimte hebben gekregen. 

Vier locaties
Voor vier locaties in de stad hebben de organisaties de maximale capaciteit van flexwoningen berekend en de inpassing al geschetst. Op de Pampushavenweg bij Muziekwijk kan, onder de Hogering door, een ‘zelfvoorzienend’ dorp komen van 500 tot duizend wooneenheden. Even verderop, bij bedrijventerrein De Binderij, is langs het spoor een hondenspeelveld dat geschikt is voor ongeveer 150 woningen. De derde locatie is bij de sportterreinen aan de Trekweg in Buiten. Daar is ruimte voor 600 wooneenheden. De laatste locatie is aan de Charlie Chaplinweg waar volgens de organisaties (gefaseerd) nog eens 500 tot duizend woningen gerealiseerd kunnen worden in een parkachtige omgeving.

Groen licht
Maximaal zou het dus om 2750 woningen kunnen gaan. De organisaties gaan voorzichtigheidshalve uit van ‘minimaal duizend’ en hebben hun plannen in een folder gepresenteerd. Donderdagavond werden die gepresenteerd aan de raadsleden. ‘Nu hebben we alleen nog groen licht nodig van de gemeente om op de voorgestelde locaties te bouwen

Bron: almeredezeweek.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!