Poort met passie dit jaar coronaproof kunstroute

De jaarlijkse kunstmarkt Poort met Passie wordt dit jaar een coronaproof kunstroute door Almere Poort op zaterdag 27 en zondag 28 maart.

Poort met Passie is sinds vijf jaar de jaarlijkse kunstmarkt bij de Homerusmarkt, tijdens het weekend voorafgaand aan Pasen. Vorig jaar moest de organisatie het evenement op het laatste moment afblazen vanwege de eerste lockdown. Dit jaar vindt Poort met Passie daarom plaats als een coronaproof kunstroute langs ateliers en andere hotspots in heel Almere Poort. Om het aantal bezoekers te spreiden is de kunstroute verspreid over twee dagen, op zaterdag 27 en zondag 28 maart van 11.00 tot 16.00 uur.

Wandelen of fietsen
Bezoekers zijn van harte welkom om een papieren routekaart op te halen bij het Wijkteam Poort bij buurtcentrum De Ruimte. Op de routekaart staan meer dan twintig leuke hotspots om al wandelend of fietsend langs te gaan. Ook voor kinderen is er van alles te beleven met onder meer de Kunstbus van KLEURinCULTUUR, korte workshops en bezienswaardigheden onderweg. Professionele kunstenaars van allerlei disciplines en creatieve ambachtslieden uit heel Poort laten zich zien door middel van raampresentaties, zelfgebakken lekkernijen of muzikale intermezzo's voor de deur.

Coronaproof
Poort met Passie is geheel coronaproof opgezet. Zo kunnen bezoekers in tweetallen of met het eigen huishouden de route volgen. De stations zijn verdeeld over heel Almere Poort; van buurtcentrum De Ruimte in het Homeruskwartier tot aan DUIN en atelier StrandLAB op het Almeerderstrand. Alle stops zijn van korte duur. Mensen kunnen stempelen, kijken, luisteren en weer hun route vervolgen.

Route langer te volgen
Op 27 en 28 maart ontvangen bezoekers ook een goodiebag en stempelkaart, zodat ze niets missen onderweg. Voor wie wil, is de route ook na het Poort met Passie weekend nog te volgen, en af te halen bij diverse verspreidpunten, zoals Meet Point koffiebar. Tot eind mei blijven de raampresentaties zichtbaar en via QR-codes kunnen belangstellenden meer over de makers te weten komen.

Bron: Almere deze week

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!