Proef samen de vrijheid op 5 mei

Kunstlinie en Flevour Box slaan de handen ineen zodat iedereen op 5 mei thuis kan genieten van een speciale vrijheidsmaaltijdsoep. Chef-kok Sharon de Miranda en culinair schrijfster Nadia Zerouali hebben een Flevolandse twist gegeven aan het beroemde soeprecept. De ingrediënten voor deze vrijheidssoep zitten in een speciale editie van de Flevour Box. Schuif aan bij het online 5 mei-diner vanuit Kunstlinie en proef samen de smaak van vrijheid!

De geuren, geluiden, verhalen en herinneringen aan vrijheid van de inwoners van Flevoland onder de aandacht brengen, dat gebeurt met deze speciale editie van de Flevour Box vol lokale ingrediënten. Kunstlinie nam het initiatief omdat dit aansluit bij de nieuwe tentoonstelling thuis, waarin de zintuigelijke effecten van geur en geluid in de huiselijke omgeving centraal staan.

Kookworkshop en livestream
Bij de Flevour Box wordt het recept aangeleverd én een link naar een kookvideo waarin Nadia Zerouali stap voor stap instructies geeft. Op 5 mei kunnen mensen vanaf 17.00 uur digitaal vanuit huis aanschuiven om gezamenlijk de zelf bereidde vrijheidsmaaltijdsoep te nuttigen. Live vanuit Kunstlinie zal Nadia Zerouali een toelichting geven op het recept en gaat ze met kunsthistoricus en geur-expert Caro Verbeek in gesprek over geuren en herinneringen, vrede en vrijheid.

Gouden lepel
Bevrijdingsdag is een dag om je te bezinnen op het belang van vrijheid en om je te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Momenteel ervaren we allemaal hoe beperkingen in vrijheid aanvoelen. Kunstlinie vindt het belangrijk om hierover met elkaar in gesprek te blijven en zocht daarom de samenwerking met Flevour Box om dit bijzonder vrijheidsdiner mogelijk te maken. Leuk extraatje: in één van de verkochte Flevour Boxen zit een gouden lepel! De winnaar krijgt een cadeaubon van Kunstlinie en een kookboek van Nadia Zerouali. De speciale 5 mei-editie van de Flevour Box is te bestellen kunstlinie.nl/flevourbox

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!