Project Gio dingt mee naar Gouden Kalf

De bioscoopfilm 'Project Gio' is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie tijdens de veertigste editie van het Nederlands Film festival. De speelfilm die zich afspeelt in Almere, met een hoofdrol voor vlogger Gio, was in de bioscopen en op Netflix een groot succes.

Hoewel trots, is regisseur Bas van Teylingen ook realistisch over de winkansen van Project Gio. Op LinkedIn laat hij weten: "Hoe grappig is dit! Ik heb niet de illusie dat we hem winnen hoor. Maar ergens zou het mooi zijn om waardering te krijgen voor het feit dat we binnen 14 dagen een speelfilm draaiden, voor een minimaal budget, een aantal onervaren mensen in de cast hadden en een enorme groep mensen (meer dan 100.000) blij hebben gemaakt met de film. Wie weet."

Noorderplassen
In de film speelt Gio een jongen die op de nieuwe villa van zijn ouders in de Noorderplassen past. Terwijl Marcel en Louise, ook in het echte leven zijn ouders, op vakantie zijn, geven Gio en zijn tweelingzus Melanie (Gio's ├ęchte tweelingzus) een feest. Dit loopt echter dusdanig uit de hand dat letterlijk het dak eraf gaat. Project Gio is een film die in Almere is opgenomen en waarin ook een rolletje is weggelegd voor Almere DEZE WEEK als Gio kranten gaat uitdelen in Almere Centrum.

Film Festival
Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. De Gouden Kalveren 2020 worden op vrijdag 2 oktober uitgereikt.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!