QR-Fit Routes in Almere

Almere krijgt dit jaar drie zogenoemde QR-Fit Routes:  Interactieve beweegroutes waar bewoners kracht-, balans- en spierversterkende oefeningen kunnen doen in de openbare ruimte. De routes zullen komen bij het Weerwater, Leeghwaterplas en het Meridiaanpark bij de Molenbuurt in Almere Buiten. Zodra de routes klaar voor gebruik zijn, worden deze officieel geopend met een startevent. 

Video's
Bij de routes komen bordjes met een QR-code. Wie deze code scant met de mobiele telefoon, krijgt een filmpje te zien met een spierversterkende, conditionele of balans-oefening. Deze oefeningen helpen om te voldoen aan de beweegrichtlijnen. De oefeningen zijn geschikt voor elk niveau en elke leeftijd. Voor mensen die een oefening bijvoorbeeld door fysieke beperkingen niet kunnen uitvoeren, is er met één druk op de knop een vervangende oefening. 

Steeds andere oefeningen
De oefeningen veranderen elke 24 uur, dus is elke route weer anders. Wie op zoek is naar meer mogelijkheden kan de bijbehorende app downloaden. De routes zijn in samenwerking met buurtsportcoaches, wijkregisseurs en gebiedsmanagers bepaald.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!