Redouan Assakali wint Global People Award

Almeerder Redouan Assakali heeft een Global People Award gewonnen in de categorie 'Rising Star', oftewel jong talent. De Global People Awards worden elk jaar uitgereikt met als doel om diversiteit te vieren en multiculturele rolmodellen in het zonnetje te zetten.

De vader en moeder van Assakali zijn op jongere leeftijd vanuit Marokko naar Nederland gekomen. Assakali groeide op in Almere. Hij verloor zijn vader op jonge leeftijd en bleef achter met zijn moeder en twee zusjes. Voor Assakali was dat een wake-up call en hij besloot vanaf dat moment elke dag het beste uit zichzelf te halen en er te zijn voor anderen, zo vertelt hij op de website van de Gobal People Awards.

Hij ging aan het werk in de supermarktbranche, begon als hulpkracht en werkt nu als afdelingsmanager vers bij Vomar in Almere. Hij gaat daarnaast bij scholen langs om zijn verhaal te vertellen en hoopt zo jongeren te inspireren om het maximale uit zichzelf te halen. Ook geeft hij huiswerkbegeleiding en biedt hij bijvoorbeeld stageplaatsen aan in de supermarktbranche. De Almeerse zakenvrouw Nasima El Bachiri greep in de categorie 'Entrepreneur' naast de prijs. De award ging naar Yuwong Chou uit Helmond.

 

Bron: Omroep Flevoland

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!