Rendabele sociale huurwoningen in Oosterwold

Projectontwikkelaar Mosana uit Heerenveen gaat 30 sociale huurwoningen bouwen in Oosterwold. Daar waar de meeste projectontwikkelaars deze niet graag bouwen omdat ze er niet genoeg aan kunnen verdienen, ziet Mosana juist kansen.

Kleine woningen
Het bedrijf bouwt kleine woningen van 42 vierkante meter in een loods. De bouw is snel en de kosten blijven laag. In de woonwijk Oosterwold zijn de regels voor hoe de woningen eruit moeten zien niet streng en de gemeente is de projectontwikkelaar financieel tegemoet gekomen. Zo is de grond met korting verkocht.

Mosana moet de woningen ten minste 30 jaar als sociale huurwoningen verhuren. De huurprijs mag maximaal 700 euro zijn, zodat toekomstige bewoners huurtoeslag kunnen aanvragen. De woningen voldoen aan het bouwbesluit en hebben een keukentje in het woongedeelte, één slaapkamer en een douche met toilet. In Oosterwold komen ze in rijtjes van vier aan elkaar te staan. Begin van de zomer moet het project klaar zijn. Er komt een website waarop woningzoekenden zich kunnen aanmelden, daarna wordt er een selectie gemaakt.

Bron: Omroep Flevoland

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!