Start vernieuwing Havenkom

 De grootschalige vernieuwing van de Havenkom is vorige week van start gegaan. Wethouder Hilde van Garderen onthulde hierbij een bord waarop een sfeerimpressie van het toekomstige gebied te zien is en ontving symbolisch gereedschap voor de werkzaamheden.

Vorige week startten de eerste werkzaamheden voor de herinrichting van de Havenkom in het oudste stadsdeel van Almere. De herontwikkeling van de Havenkom is onderdeel van de Stadsvernieuwing Almere Haven.

Belangen
Zo wordt de komende tijd de doorgaande weg een stuk verschoven richting het water, waardoor de terrassen geen hinder meer ondervinden van doorgaande auto's, fietsers en wielrenners. Aan het water zelf komen zitjes en en een wandelstraat, waardoor de haven zelf nog beter tot zijn recht komt. Van Garderen: "Met deze vernieuwing hebben we goed gekeken en geluisterd naar alle belangen die meespelen. Zowel die van de horeca-ondernemers, maar ook die van de bezoekers van de terrassen, de bewoners zelfs en het verkeer dat door de Havenkom rijdt. Ik denk dat we hiermee een hele mooie oplossing hebben bevonden voor dit unieke en prachtige gebied in Almere." 

Bron: Omroep Flevoland

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!