Stem op de 46e tegel Walk of Fame en maak kans op mooie prijzen!

De Walk of Fame wordt dit jaar uitgebreid met tegel nummer 46. Deze tegel heeft betrekking op het jaar 2019. Welk onderwerp er op de tegel komt, bepaalt u net als de voorgaande jaren zelf! Bewoners en bezoekers van Almere konden tot 1 april onderwerpen inbrengen.
Uit de ingezonden ideeën heeft de commissie dit jaar drie onderwerpen geselecteerd, waarop u tot 28 juni kunt stemmen:

25 jarig bestaan Dierenambulance Almere
Stichting Dierenambulance Midden Nederland is onderdeel van de Dierenbescherming. Het werkgebied van Dierenambulance Midden Nederland is Almere en Zeewolde. Zwervende honden of katten, aangereden dieren of andere dieren in nood moeten het hebben van mensen die in hun vrije tijd hulp willen bieden als vrijwilliger van een dierenambulance. De primaire taak van de dierenambulance is het vervoer van zwerfdieren en van zieke en gewonde dieren. Dit geldt voor huisdieren en in het wild levende dieren. Ook hulp verlenen aan gewonde dieren, schoolvoorlichting en het bevrijden van dieren uit benarde situaties hoort tot de taken van de dierenambulance. Dierenambulance Midden Nederland bestond op 18 februari 2019 25 jaar en dat dankzij de inzet van vele vrijwilligers!

Almere City Run 10 jarig jubileum
Het grootste hardloopevenement van Almere wordt gesteund door de gemeente, vrijwilligers en natuurlijk de hardlopers uit de omgeving van Almere. Afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs een prachtige groene omgeving en rond het weerwater van Almere. In 2019 is voor de tiende keer de Almere City Run gehouden. Het hardloopevenement brengt de stad in beweging, zorgt voor verbinding en draagt bij aan algemene maatschappelijke doelen. Almere City Run is van de stad. Het is onze trots.

Eerste Europese Transgenderpad in Almere
In Almere is op 2 november 2019 het eerste transgenderzebrapad van Europa in gebruik genomen. Het zebrapad is geverfd in de kleuren van de transgendervlag: roze, blauw en wit. Het pad ligt op de Hospitaaldreef, tussen het Flevoziekenhuis en Hogeschool Windesheim. Voor de officiële opening werd een Winter Pride Walk gehouden, waarbij een grote regenboogvlag door de stad werd gedragen. De wandeling had het thema ‘Proud to be me’. Het transgenderpad is een zichtbaar statement in Almere waarmee door bewustwording de discussie over transgenderbeleid een positieve wending krijgt.

Wil je stemmen? Breng hier je stem uit! 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!