Stem op de tegel van het jaar 2021

De Walk of Fame Almere wordt dit jaar uitgebreid met tegel nummer 48. Deze tegel heeft betrekking op het jaar 2021. Welk onderwerp op de tegel komt bepalen de Almeerders, net zoals de voorgaande jaren. Bewoners van Almere konden onderwerpen inbrengen. Uit de meer dan 230 ingezonden ideeën heeft de commissie dit jaar drie onderwerpen geselecteerd.

Je kunt t/m zondag 10 juli stemmen op:

WK Triathlon (Challenge Almere- Amsterdam)
De Holland Triathlon in Almere, sinds 2013 bekend als Challenge Almere-Amsterdam, vierde in 2021 zijn 40-jarig jubileum met het organiseren van het Wereldkampioenschap Triathlon en Aquabike Lange Afstand. Een wereldkampioenschap triathlon in Almere! Ondanks de heersende Coronapandemie en daarmee zonder publiek wist de organisatie deelnemers uit 40 verschillende landen naar zich toe te trekken.

Stem op WK Triathlon

Herdenkingsbeeld Short Stirling
In 2021 vond de onthulling plaats van het herdenkingsbeeld van de Short Stirling. De Short Stirling is een Britse bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog is neergestort in het IJsselmeer. Ter nagedachtenis aan de bemanningsleden is een kunstwerk geplaatst in het Bos der Onverzettelijken. Een uniek verhaal uit de geschiedenis van Almere. Vorig jaar was de berging van het vliegtuigwrak 1 van de 3 genomineerden voor de tegel 2020.

Stem op Herdenkingsbeeld Short Stirling

Allyblijftbinnen
Net als in 2020 heeft de organisatie Allyblijftbinnen ook in 2021 tijdens de coronacrisis positiviteit gebracht in de stad. Met originele activiteiten hebben ze jong en oud verrast. Met het Ally Amfitheater heeft deze club de nog onbekende, maar unieke evenementenlocatie bij het Kasteel onder de aandacht gebracht bij veel Almeerders. In 2021 heeft de organisatie #Allyblijftbinnen voor de 2e keer hier het evenement Ally Amfitheater georganiseerd. Daarnaast deelden zij op Valentijnsdag 5.000 rozen uit aan mensen die een steuntje konden gebruiken, ook lokale ondernemers, en organiseerden zij een online kerstshow met poppodium De Meester. Vorig jaar waren zij 1 van de 3 genomineerden voor de tegel 2020.

Stem op Allyblijftbinnen

Lees hier meer over de 48e Tegel: www.walkoffamealmere.nl/stemmen

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!