Strandlab Almere presenteert Fashionworkshops

Bij StrandLAB kan je de komende periode meedoen aan workshops waarbij mode, creativiteit en duurzaamheid vooropstaan. Almeerse ontwerper Jim van der Wardt is een van de programmamakers van StrandLAB Almere. Samen met vier Almeerse modeontwerpers Kasper Jongejan, Mia Stik, Naomi Neijssen (SEEFD) en Laura Meijering, heeft hij een programma samengesteld op het gebied van duurzaamheid en mode.

Workshops
De vier Almeerse ontwerpers en modemakers hebben allemaal hun eigen stijl en aanpak, maar ze delen de wens om de huidige modewereld te veranderen. In de maanden mei tot en met augustus kan jij met hen aan de slag. In augustus komt alles samen in Atelier StrandLAB met een modeshow. De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 22 mei van 13.00 tot 15.00 uur in Almere Haven onder leiding van New Land designer Kasper Jongejan.

Vernieuwing en duurzaamheid 
Kasper is altijd op zoek naar vernieuwing in materiaal en de verwerking hiervan en hij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Nieuwe technieken zoals lasersnijden en graveren, 3Dprinten en recycleprocessen komen geregeld voor in zijn collecties. Deze vernieuwing verbindt hij vaak met een maatschappelijke thema. Het vertalen van de tijdsgeest naar mode biedt voor Kasper een verwerkingsproces van het alledaags leven.

Wat ga je doen?
De workshop met Kasper richt zich op bewustwording van de textielindustrie en hoe we hier als consument bewuster mee om kunnen gaan. Als deelnemer werk je met verschillende textielsoorten. Je leert creatief te denken, samen te werken en experimenteert met verschillende technieken. Met het textiel bekleed je samen een sculptuur van 2 meter hoog, met de vorm van de letter ‘A’ van Almere.

Meedoen?
Kijk op www.strandlab-almere.nl voor meer informatie en aanmelding. Het gaat door onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!