Vernieuwing station Almere Centrum start vandaag

Vandaag gaat de vernieuwing van Almere Centrum van start. Het gehele stationsgebied wordt gerenoveerd met als doel de kwaliteit en belevingswaarde te verbeteren. 

Het stationsgebouw is inmiddels verouderd en toe aan vernieuwing. Sebastiaan de Wilde, directeurs stations bij NS vindt deze renovatie vanzelfsprekend: "Het is logisch dat we na ruim dertig jaar toe zijn aan een volwassen station. Dat betekent nieuwe fietsenstallingen en OV-fietsen, dat we de technische staat van het station verbeteren en dat de hal een mooie upgrade krijgt met voorzieningen van deze tijd. Zodat Almere Centrum een plek wordt waar reizigers graag komen, van vroeg tot laat." 

De verbetering van het stationsgebied is deel van de transformatie die de gehele binnenstad ondergaat. Er komen veel nieuwe woningen en recreatieve voorzieningen. "Net als de zeven andere pleinen in de stad krijgt het stationsplein een metamorfose waarin plek is voor wonen, winkels, uitgaan, cultuur, recreatie en meer groen" zegt wethouder Veeningen. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!