Volgende stap in omkleuring Twentsekant

Het college legt aan de gemeenteraad de projectopdracht Twentsekant voor. Daarin staat omschreven hoe dit bedrijventerrein deels kan worden omgekleurd tot woongebied.

De projectopdracht volgt op het raadsbesluit dat inzet op herijking van het woonprogramma Nobelhorst, het verschuiven van het voorzieningencluster naar Twentsekant, zodat daar 4100 extra woningen kunnen worden gebouwd. Ook is er vaststelling van de relatie tussen Twentsekant en Nobelhorst over de voorzieningen en het onderzoeken van de haalbaarheid voor de ontwikkeling van extra (betaalbare) woningen op Twentsekant.

Woongebied
In de projectopdracht staat op hoofdlijnen omschreven hoe Twentsekant deels kan omkleuren van een bedrijventerrein (huidige bestemming) naar een woongebied met commerciƫle- en maatschappelijke voorzieningen, maar ook tot een bedrijventerrein voor regulier werkmilieu, waarvan circa 37 ha (bruto) wordt gehandhaafd. Met het vaststellen van een projectopdracht kan het ontwikkelingsplan voor Twentsekant worden opgesteld. Daarmee wordt de volgende stap gezet in het realiseren van woningen op de Twentse Kant.

Bron: Almere deze week

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!