'Vrouwen van Almere' te vinden in het Stadsarchief

Het project 'Vrouwen van Almere' is opgenomen in de collectie van het Stadarchief Almere. "Ik vind het een eer dat de portretten en verhalen van migrantenvrouwen in Almere voor altijd worden bewaard, ook voor de volgende generaties", aldus maker Lyla Carrillo Quan - van der Kaaden.

Almeerse Lyla werkt al jarenlang aan het project om de nadruk te leggen op diversiteit in Almere en het belang van de migrantenvrouwen in onze multiculturele samenleving. De fotografe had het idee om 50 Almeerse vrouwen van verschillende achtergronden in beeld te brengen. Zelf komt ze uit Guatemala, "Hoe uniek en bijzonder is het dat hier 187 etnische groepen en 160 verschillende nationaliteiten samenwonen, in harmonie en met respect?"

Het boek, 'Latijns Amerikaanse vrouwen in Almere', is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Spaans en is overgedragen aan het Stadarchief Almere. Om dit te vieren worden de foto's gepresenteerd in een tentoonstelling in de expositieruimte van het Stadsarchief aan de Stadhuispromenade in Almere Stad. 

Lees hier meer over de verhalen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!