Wie of wat verdient de walk of fame Almere tegel 2021?


Foto: Oud-burgemeester Franc Weerwind, opa Joop en Wouter Stevens, directievoorzitter Rabobank Almere bij de tegelonthulling van vorig jaar.

De Walk of Fame Almere wordt dit jaar uitgebreid met tegel nummer 48. De tegelroute in Almere Centrum vertelt het unieke verhaal over de stad. Ken je een persoon die iets bijzonders heeft gedaan voor de Almeerse samenleving? Of is er een unieke gebeurtenis die in 2021 van betekenis is geweest voor Almere? Geef dit door en wie weet komt dit onderwerp op de nieuwe tegel.

De Walk of Fame Almere vertelt de geschiedenis van Almere. De tegelroute is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere en de bewoners van Almere, ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de stad. Tot en met 2043 schenkt de Rabobank elk jaar een nieuwe tegel.

Opa Joop
Vorig jaar was opa Joop de winnaar. Hij liet de genomineerden, AllyBlijftBinnen en de berging van de Short Stirling, achter zich. De 101-jarige Joop is een bekende verschijning in het centrum. Al 30 jaar haalt hij met zijn opvallende autootje oud papier op voor de Wandel4daagse, zijn favoriete goede doel.

De Walk of Fame Almere bestaat tot nu toe uit 47 tegels, één voor elk jaar dat de stad bestaat. De tegels liggen als een lint door het centrum van Almere. Almeerders kunnen stemmen en bepalen wie of wat op de nieuwe tegel komt. Via QR-codes op de tegels is meer achtergrondinformatie over het onderwerp te lezen.

Geef voor 15 april 2022 suggesties voor de tegel 2021 door via: www.walkoffamealmere.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!